Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prostřete si podle feng-šuej: 5 zásad pro štědrovečerní stolování

/
  • stůl vánoční
    stůl vánoční (istock.cz)
    23. prosince 2022 ● 06:00

    Učení starých Číňanů vám přinese Vánoce plné harmonie, pohody a prý zajistí i dostatek peněz.

     

    Vánoce se bez dobrého jídla, hromady cukroví a slavnostního stolu neobejdou. Právě u něj se setkáváme se svými blízkými. Vhodně ozdobená vánoční tabule umí vykouzlit harmonickou atmosféru, pohodu, a dokonce i bohatství.

  • 1.

    Velký a pevný stůl

    Vánoce by měly navodit pocit bohatství, proto stůl hezky nazdobte, aby vypadal štědře. Měl by být dostatečně velký, abyste se u něj netísnili. Čím víc lidí se kolem něj sejde, tím lépe. Hlavně má být pevný, neměl by se nijak viklat. Měli byste se u něj cítit bezpečně.

  • 2.

    Bez ubrusu ani ránu

    Jako základ vyberte ubrus v nějaké zemité barvě, například béžový nebo světle žlutý. K jídlu totiž patří energie země. Když ji vhodnou barvou posílíte, budete dobře trávit. Prostírání vybírejte nejlépe v červené barvě. I ostatní doplňky a ozdoby na stole by měly být v kombinaci červené a zelené. Červená totiž vytváří pocit naplnění a zelená znamená zdraví. Navíc jsou tyhle dvě barvy společně v harmonii.

  • 3.

    Prostřete si hranatě a kulatě

    Vánoční prostírání vybírejte buď čtvercové, nebo obdélníkové. Kruh symbolizuje energii nebes a čtverec energii země. Feng-šuej se tyhle dvě silné energie snaží propojit, protože nám dávají sílu. Dobré je mít stůl kulatý nebo do tvaru elipsy, aby na nikoho nemířily rohy. Prostírání pak tedy vyberte ve tvaru čtverce. A když na čtvercové prostírání položíte kulatý talíř, ještě více tyto energie umocníte. Nakonec na kulatý talíř hezky naservírujete chutné (zemité) jídlo, pak bude propojení naprosto dokonalé.

  • 4.

    Jasné světlo

    Nezapomeňte na stůl postavit svícen se svíčkami. Nejlepší je, když jich zapálíte pět, protože číslo pět je střed. Když jsme ve středu, je vše tak, jak má být. Pokud jste sami a hledáte životního partnera, pak dejte svíčky dvě. Jestliže se obklopíte věcmi v páru, tak i vy máte vysokou šanci na párový život. Na žádném vánočním stole by neměly chybět mísy se sladkým cukrovím. Sladká vůně je spojená s pocitem bezpečí, zázemí, domova. Miska je dobrý tvar pro udržení rodiny pohromadě. Nikdy by neměla být prázdná, proto ji pečlivě doplňujte.

  • 5.

    Vždycky slavnostně

    Ke stolu usedejte zásadně slavnostně oblečení, a to i děti. Přesto byste se v šatech měli cítit volně a příjemně. Jinak totiž budete bránit energii v tom, aby harmonicky proudila vaším tělem, budete myslet na to, že vás někde něco tlačí, a pokazili byste si slavnostní večer.

     

    Slavnostní dekorace za výhodné ceny nakupujte na našem Bazaru Blesk!

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy