Hudební ceny Óčko se letos udělovaly již podeváté a znovu připomínaly vánoční besídku. Jen se nekonala v sokolovně ani v periferním kulturáku, ale v pražském paláci Lucerna. Pohled do jejího sálu i zákulisí musel dát kdekomu na vědomí, že je v Česku, nikoli v americkém L.A. Že v Lucerně žádné inspirativně oslňující, hvězdy neusedly.

A ambiciózní Olga Lounová ani po boku Karla Gotta žádnou díru do světa neudělá. Klára Vytisková nikdy nebude mít sílu osobnosti Amy Winehouse a v žádný z mladých hochů ze SuperStar není Justin Bieber. Markéta Konvičková v papírové kreaci hodné kostýmu krasobruslařky mohla opácanými stehýnky provokovat představu české Britney Spears… Nic víc. Opravdu žádná sláva. Ceny Óčka ničím neomámily, žádnou přehlídkou invenčního stylingu nebyly.

Co také podotknout k večeru plnému nevhodných, zhusta laciných bot, uniformních outfitů, jež se občas prolnuly s rádoby efektními modely ve stylu cirkusových artistů? Co dodat ke gala akci, na níž byly zelené čočky v očích na blond odbarvené moderátorky Lejly Abbasové největším zážitkem?

Vskutku trochu málo na hudební showbyznys. I když se odehrává v české kotlince, kde vyhrávají líbivé a jednoduché songy jako jsou například Kerndlové Schody do nebe. Mimochodem v kategorii Pop & dance oceněná Tereza Kerndlová byla v černých minišatech s aplikací nepřehlédnutelného, barevnými kameny osázeného kříže jednou z nejlépe oblečených žen večera.

Fotogalerie
7 fotografií