Kariéra Taťány Kuchařové je veřejnosti známá. V sedmnácti se coby studentka gymnázia přihlásila do soutěže Miss ČR. V roce 2006 v ní zvítězila a za pár měsíců se stala i Miss World. Po maturitě začala studovat Vysokou školu veřejné správy a mezinárodních vztahů. Ze všech interview, která poskytla, jasně vyplývalo, že jde o slušné, cílevědomé děvče, jež z korunky krásy nezpychlo.

Soužití s pražským radním Milanem Richterem její roli lady z penzionátu ještě víc stvrdilo. Všechno běželo, jak má. Modely od Diora spolu s démanty na společenských akcích. Byly zřejmě většinou vypůjčené (dělala značce tichou reklamu), ale to nebylo podstatné. S playboyem z ODS Richterem tvořili dokonalý pár mladých a úspěšných.

Taťána ani v dobách své největší zamilovanosti nebyla tak šílená, aby pouze vsadila na roli družky vysokého politika. V tichosti dělala v zámoří kariéru modelky a plnila si závazky vyplývající z titulu Miss. Troufám si říci, že Kuchařová byla jednou z mála tuzemských Miss, která byla konzistentní a své roli (včetně charity) dostála. Občas jí bylo vyčteno, že působí jako staromladá – elegancí i projevem. Zřejmě už to ve vzhledu neplatí...

Fotogalerie
1 fotografie

Může za to rozchod? Nebo modeling?

Láska a kariéra - dvě paralelní cesty. Taťána se tvářila, že umí běžet po obou. Svého času mluvila o možné svatbě, dítěti. Sladká vize budoucnosti. Místo ní nastal rozchod. Kuchařová byla jmenována prezidentkou Miss ČR. Ještě více se začala prosazovat v Americe. Výrazně zhubla, neboť ve světovém modelingu mají na modelky jiná kritéria než v tuzemsku. Tváře jí propadly, stala se éteričtější. Přiznala svůj nový vztah s jednatřicetiletým americkým modelem jménem Lane Carlson.

Možná Kuchařovou změnil nový vztah, stres z práce ve Státech. Žít s modelem je jistě jiné než s politikem. Táňa je ve světě modelingu mnohem víc zainteresovaná než dřív. A přiznejme si, že se v této branži žije rychle a leckdy zběsile. Na snímku z Hrubé Skály, kam dorazila s Lanem, vypadá nezvykle. Nepoznala bych ji. To, že rozchod s Richterem tzv. hodí Kuchařovou jinam, jsem předpokládala. To, že ji světový modeling změní, bylo jasné. Ale takovou, navíc nijak líbeznou proměnu, nikdo nečekal.

Jistě jde o nelichotivý snímek, ale ta nezvykle oplácaná (oteklá) tvář nejspíš není daná jen nešťastným úhlem záběru. Taťána mi velmi připomíná zpěvačku Britney Spears, když byla nezřízeným pitím odulá. Takhle může vypadat i po botoxu napuchlý obličej. Tvář oteklá alergií nebo zavodněná po flámu. Těžko říci.

Faktem je, že se Kuchařová mění. Stačí vzpomenout na její vizáž na nedávném Českém lvu. Žádné, pro ni tak typické měkké lokny, ale rozcuch hodný dekadentní Lolity. A výraz, který mi připomněl Ivanu Trump, když jí bylo čtyřicet let.