Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 pěstitelských tipů od "Řekni, kde ty kytky jsou"

10 pěstitelských tipů od Řekni, kde ty kytky jsou
28. ledna 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

V poslední době si stále více lidí uvědomuje, jak je zeleň v interiéru důležitá. Pohled na ni uklidňuje, každý nový list přináší vlnu radosti a stejně tak po vizuální stránce přidá na osobitosti prostoru.

Nejdřív něco o nás

Jsme Nikol, Bára a Nella. Kytky jsou pro nás nejen pěstitelským potěšením, ale i vizuálním a uměleckým zážitkem. Propojujeme je s naší láskou i profesí -  designem a fotografií. Většinu našich kytek neprodáváme v plastu, ale v terakotových květináčích s patinou, na kterých čas vytvořil originální obrazce a struktury a v keramických květináčích v přírodních barvách. Baví nás na nich využití starých věcí, místo vyrábění stále nových.

Nejdřív něco o nás
Autor: www.reknikdetykytkyjsou.cz

Snažíme se, aby si v naší nabídce kytek našel každý to své. Sháníme vzácné rarity jako jsou panášované Monstery a Syngonia, sametové Philodendrony, ale i vděčné klasiky. Vybrat si můžete na našem novém e-shopu www.reknikdetykytkyjsou.cz.

Květiny jsou zasazeny do různých květináčů
Autor: Řekni, kde ty kytky jsou

Tip na Valentýna Hoya Kerrii

Hoya Kerrii
Autor: www.reknikdetykytkyjsou.cz

Nově se zabýváme i netradičními instalacemi na svatby, vyzdobení kaváren, restaurací, showroomů a dalších eventů.

Kytky slouží jako ozdoba interiéru
Autor: www.reknikdetykytkyjsou.cz

10 tipů na kytky v zimě

Že rostliny shodí pár listů a nevyhazují jeden nový list za druhým, je normální proces, ze kterého není třeba dělat vědu. K tomu, aby vydržely do jara ve zdravé formě, pomůžou následující tipy.

  1. Přesuňte je všechny na nejsvětlejší místa v bytě. Temný kout rostlina sice hezky oživí, ale ne na dlouho. Světlo je pro ně klíčové a jeho nedostatek je jedním z nejčastějších problémů smutných pokojovek.
  2. Omezte zálivku. Tak jako my nepotřebujeme tolik vody v zimě, stejně to mají i květiny. Půda pomaleji prosychá a vyžaduje méně vody. Pokud nějaké druhy zimujete v chladném prostředí s vodou ještě uberte.
  3. Dávejte pozor na průvan, kytky ho nemají rády. A kdo ho přímo nesnáší jsou Fíkusy.
  4. Zároveň je ale potřeba větraného prostředí. Vzhledem k bodu 3 je to správně vychytat trochu kumšt. Vzduch je ale důležitý, aby vám v květináči nevznikaly plísně, k tomu pomůže také provzdušňování. V přírodě se o to postarají žížaly a další hmyz, v domácím prostředí poslouží třeba čínská hůlka. Pravidelným provzdušňováním je substrát prodyšný a netvoří se v něm vzduchové bubliny, kvůli nim se pak při zalévání nedostane voda rovnoměrně do celého květináče a nějaké kořínky jsou tak na suchu. Při manipulaci s hůlkou buďte nežní a dejte velký pozor na kořeny, abyste je nepoškodili.
  5. Nehnojte. To si nechte až na vegetační období (březen - září). Čím ale můžete kytkám přilepšit celoročně, je přírodní produkt lignohumát. Díky němu jsou kytky odolnější proti škůdcům a zlepšuje se jejich zdravotní stav.
  6. Dávejte si pozor na topení. Pokud máte vlhkomilnou rostlinu blízko topení, tak ji do podmisky alespoň přidejte kamínky s vodou, která se bude odpařovat. Případně použijte zvlhčovač vzduchu. Kytka, která nám vydržela i nad topením byl třeba Svícník.
  7. Přesazování si nechte až na jaro, pokud je to možné.
  8. Kaktusy a sukulenty přemístěte do chladnější místnosti, kde se netopí.
  9. Množení rostlin si také nechte až na jaro. Dáte jim tak větší šanci zakořenit.
  10. Zalévejte vodou pokojové teploty, studená voda může být šok.  

O květiny je potřeba se pečlivě starat
Autor: www.reknikdetykytkyjsou.cz

Dárek od Řekni, kde ty kytky jsou

Pro čtenáře máme slevu 10 %. Při nákupu stačí zadat kód: kytkajekamos

Nabízíme dopravu po Praze přímo od nás, od 1000 Kč zdarma, jinak rozvážíme po Praze za stovku.

Vybírejte na www.reknikdetykytkyjsou.cz.

Zůstaňte s námi ve spojení

Budeme moc rády, když si nás přidáte na Instagram. Sdílíme spousty krásných fotek ze skleníku, novinek z e-shopu i dalších tipů na pěstování. Najdete nás pod názvem reknikdetykytkyjsou.

Najdete nás také na Instagramu
Autor: www.reknikdetykytkyjsou.cz