Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nandejte to stárnutí!

4. května 2008 | 00:35

Zapomeňte na plastické operace nebo botox. Nedělní Blesk vám přináší tipy, jak oklamat zub času bezbolestně a hlavně rychle.

Děláte si hlavu z prvních šedin, vrásek a ochablé kůže? Panikaříte, že vaše tělo začíná vykazovat první známky stárnutí?

Nedělní Blesk má pro vás několik jednoduchých triků, jak oklamat zub času. Díky našim tipům budete vypadat i cítit se o mnoho let mladší. A rozhodně to nebude bolet!

<strong>Blahodárný spánek</strong>
* Pečlivě vybírejte polštář. Polštář může na tvář příliš tlačit a tím snižovat prokrvení pokožky. Důsledkem může být dřívější tvorba vrásek. Polštář ze saténu, hedvábí nebo jemné bavlny tření vaší kůže spolehlivě sníží.

* Vzbuďte se s rozjasněnou tváří. Když smícháte trochu peelingového krému s vaším nočním čisticím prostředkem, ráno se vzbudíte se svěží a hladkou tváří.

* Hydratace po celou noc. V noci pokožka odpočívá a regeneruje se. Zkuste na noc zapnout zvlhčovač vzduchu nebo přehodit mokrý ručník přes radiátor. Tím zvlhčíte vzduch a udržíte vaši kůži hydratovanou.

* Ranní rutina. Ráno si ještě předtím, než si dáte sprchu, otřete pokožku žínkou z lufy. Vaše pokožka se prokrví a přímo ožije.

* Krátké sprchy. Kombinace příliš horké vody a mýdla narušuje přirozenou rovnováhu vlhkosti pleti. Pokud se chcete vyvarovat suché kůže, sprchujte se jen krátce a používejte vlažnou vodu a jemné mycí přípravky na tělo i obličej.

* Vylepšete účinnost krému. Předtím, než na obličej a tělo nanesete krém proti vráskám nebo sérum na celulitidu, přejeďte po nich mokrýma rukama. Na vlhké kůži totiž nejenže začnou fungovat okamžitě, ale také se snadněji dostanou skrz horní vrstvu kůže hlouběji do pokožky.

<strong>Péče o vlasy</strong>
* Super zářivé. Chcete-li mít extra zářivé vlasy, zakončujte jejich mytí propláchnutím studenou vodou. Ta totiž pomáhá uzavřít a vyhladit vlasovou pokožku, což znamená, že se od ní světlo bude odrážet a vlasy budou vypadat extra zářivě.

* Rozpusťte si vlasy. Nikdy nechoďte do postele s vlasy staženými do copu nebo se sponkami. Ve spánku se totiž zmíněné doplňky zachytávají o polštář a vlasy se přitom ničí.

* Vyživte je. Vlasy obsahují barvivo melanin, proto stojí za to jíst jídlo, které produkci melaninu podporuje. Při jeho tvorbě hraje důležitou roli hlavně měď, která je obsažena v krabech, ústřicích, semínkách slunečnice a oříšcích.

* Toužíte po změně? Pokud se chcete zbavit šedin, nikdy vlasy nebarvěte na vaši přirozenou barvu. Raději zvolte barvu o stupeň světlejší - bude vám to více lichotit.

<strong>Triky na obličej</strong>
* Dopřejte mu vláhu. Hydratační krém použijte pět až deset minut před tím, než si nanesete make-up. Pleť bude vypadat zdravá.

* Zbavte se oteklých očí. V ledničce si nechávejte dvě kovové lžičky. Studený kov pak přiložte na nateklá místa kolem očí, zatlačte a vydržte 60 sekund. Otok se zmenší.

* Vyštípejte vrásky. Mnoho lidí "hromadí" stres v oblasti mezi obočím. Právě tady se mohou vytvořit stresové vrásky. Jakmile zjistíte, že jste svraštily obočí, hned se do příslušného svalu štípněte.

* Pečlivě vyberte balzám na rty. Suchých rtů se zbavíte pomocí balzámů z jeleního loje či těch s obsahem včelího vosku. Pryč s balzámy s příchutí. Ty nutí, abyste je slízávala, což problém ještě zhorší.

<strong>Úpravy make-upu</strong>
* Podívejte se zblízka. Zvažte koupi speciálních brýlí. U těchto brýlí je jedna polovina odklápěcí a druhá má přesnou optiku seřízenou pro vaše oko. Nalíčíte, odklopíte druhou polovinu a pokračujete dále.

* Chladné denní světlo. Abyste vypadaly přirozeně, vždy aplikujte make-up v denním světle. Postavte si zvětšovací zrcadlo poblíž okna, abyste měly dostatek přirozeného světla.

* Zatočte s nedokonalostmi. Nedokonalosti se mohou objevit, blížíte-li se k menopauze. Příčinou je klesající hladina estrogenu. Zamaskujte je korektorem, který obsahuje salycilovou kyselinu, abyste zmírnily začervenalost a skvrnky.

* Natočte si řasy. Natáčecí kartáčky na řasy vám pomůžou otevřít více oči. Natočte si řasy předtím, než nanesete řasenku. Zamezíte tak přílišnému vrstvení barvy na jednom místě.

Klíčová slova: zdraví, krása, stárnutí
Související články