Strava matek v těhotenství a během kojení může výrazně ovlivnit zdraví jejich dcer. Když jsou totiž v jídelníčku těhotné nebo kojící matky zařazeny ryby a jiné potraviny bohaté na omega-3 mastné nenasycené kyseliny, jejich dcery v dospělosti méně často trpí rakovinou prsu. Doktorka W. Elaine Hardmanová z Louisiany potvrzuje, že stravou bohatou na tyto nenasycené mastné kyseliny ženy opravdu snižují riziko onemocnění rakovinou prsu u svých potomků o čtyřicet procent. "U geneticky naprogramovaných myší tak, aby se u nich rozvinula rakovina prsu, jsme pomocí omega-3 nenasycených mastných kyselin dosáhli prevence vzniku této nemoci," uvedla doktorka Hardová. Nejvíce omega-3 mastných kyselin je v rybách, rostlinných olejích, zelenině a některém ovoci.
Strava matek může výrazně snížit riziko, že jejich dcery onemocní rakovinou prsu
Když jsou v jídelníčku těhotné či kojící matky zařazeny ryby, jejich dcery v dospělosti méně často trpí rakovinou prsu
Související články
Články odjinud