Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Muži už vyzábliny nechtějí!

Fotografie
28. dubna 2008 | 16:23

Mezi muži obdivují vyzáblé modelky už jen návrháři. A ti jsou většinou gayové.

Heterosexuální pánové totiž ve své většině dají přednost protějšku s plnějšími tvary, placatá ramínka na módní oblečení jsou out. Vyplynulo to z průzkumu mezi šedesáti tisíci čtenáři pánského magazínu FHM. Nejatraktivnější jsou prý ženy s postavou konfekční velikosti 38 až 40.

Z šedesáti tisíc oslovených mužů čtyři pětiny tvrdily, že je více přitahují ženy s konfekční velikostí 38 a 40 než velikost 34 alias XS.

Nejvíce mužů toužilo po velikosti 38, to bylo 41 procent dotázaných, na druhém místě byla velikost 40, kterou upřednostňuje 39 procent dotázaných a jen 20 procent toužilo po velikosti 34.

"Zanedbatelná pětina čtenářů zvolila velikost 34 jako ideální typ dívčí postavy, zatímco velikosti 38 a 40 spolehlivě pokořily hubenější rivalky. To dokazuje jednu věc, dámy, kopněte do sebe pivo, pochutnejte si na hamburgeru a my vás budeme milovat," tvrdí šéfredaktor australské edice magazínu FHM Ben Smithurst.

Podle Julie Thomsonové, ředitelky nadace The Butterfly Foundation pro boj s poruchami příjmu potravy a zdravé vnímání těla, je podobný výzkum k ničemu. "Jen činí z žen hmotné věci a stále opakuje, že se muži na ženy dívají stále jen zvnějšku," míní Thomsonová.

Expertka na anorexii a bulimii Marika Tiggemannová z Flinders University v australském Adelaide tvrdí, že průzkum časopisu jen potvrdil závěry jejího vlastního výzkumu. "Zjistili jsme, že ženy chtějí být hubenější víc, než co se mužům líbí. Mužská představa o štíhlosti je 'mohutnější' než představa žen. Naneštěstí si spousta lidí myslí, že hubenost dokazuje, že je člověk disciplinovaný a dokáže se ovládat, zatímco být tlustý znamená být slaboch," uvedla Tiggemanová.

Související články