Britští vědci podložili svými výzkumy fakt, že Indové a Mexičané jsou národem s nejmenším počtem rakoviny různých typů. Za své zdraví vděčí především stravě a v ní obsaženému koření. Ostrá indická jídla obsahují látku kapsaicin, která podle všeho chrání tělo před nádorovým bujení. A nejnovější laboratorní testy prokázaly, že rakovinné buňky zabíjí. Výzkumem účinků kapsaicinu se zabývá mnoho pracovišť na světě. Účinná látka obsažená například v paprice ale především v chilli papričkách možná bude součástí nových léků na rakovinu. Timothy Bates se svými kolegy z University of Nottingham zjistil, že kapsaicin ničí nádorové buňky tím, že útočí na jejich energetická centra - mitochondrie. "Je to neuvěřitelně vzrušující a může to vysvětlovat fakt, proč lidé žijící v zemích jako je Mexiko a Indie, kde se tradičně konzumují velice ostrá jídla, mají nejméně případů rakoviny různých typů, která tak trápí západní společnost," tvrdí Bates.
Britští vědci zjistili, že kořeněná jídla obsahují látku kapsaicin, která chrání tělo před nádorovým bujením
Související články
Články odjinud