Ti kdo milují kafe a dokáží jí vypít i několik šálků za den, mají větší šanci na to, že neonemocní cukrovkou! Podle odborníků dokonce platí pravidlo, čím víc – tím lépe. A může jít i o kávu bez kofeinu. Vědci totiž vycházejí z několika poznatků, z nichž ani jeden není přímo závislý na účincích kofeinu. Cukrovka může vzniknout při nedostatku hořčíku. A právě toho má v sobě káva hodně. Kromě toho se do nápoje během vyluhování dostávají i látky, které působí jako ochrana slinivky břišní, která vyrábí inzulín. Podle odborníků působí káva jako prevence stejně na všechny, podmínkou však jsou alespoň šest šálků středně silného nápoje za den. "V oblasti výzkumu cukrovky se provádí celá řada studií. Působení kávy na vznik této nemoci je jednou z nich," komentuje lékařka Marie Chrudimská.
Vědci zjistili, že nemocní cukrovkou by měli konzumovat větší množství kvalitní kávy
Související články
Články odjinud