Rybí krev může hrát podle některých odborníků klíčovou roli ve snaze snížit obsah tuku ve zmrzlině. Britský potravinářský gigant Unilever plánuje, že začne využívat protein získaný z rybí krve k výrobě zmrzliny, které nebude hrozbou pro postavu, ale nízkokalorickou ochlazující pochoutkou. Podle listu Daily Mail mají být proteiny z krve chemicky syntetizovány a rozmnoženy na dostatečné množství, které vytvoří nahnědlou tekutinu. Tu pak výrobce bude přidávat do zmrzliny. Vzhledem k tomu, že půjde o technologii využívající genetické modifikace, nenachází příliš zastánců mezi odborníky na výživu. "V době, kdy chtějí zákazníci stále více a více pravé nefalšované potraviny, je pro mě zklamáním, když Unilever investuje do zbytečného vývoje podobných formulí," uvedl Clare Oxborrow ze společnosti Přátelé země.
Britští potravináři plánují, že začnou využívat protein získaný z rybí krve k výrobě zmrzliny. To bude pochoutka!
Související články
Články odjinud