Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To je puch. Pepo, ty ses zul?

10. dubna 2017 | 00:00
Prezentace klienta |

Plíseň je infekce a riziková místa nákazy jsou například společné sauny, bazény, sprchy, ale i koberce v hotelových pokojích či půjčování bačkor návštěvám. Jak plíseň spolehlivě rozpoznat od jiných kožních infekcí a jak se s ní vypořádat?

Napadení nohou plísní si hned nevšimneme, ale plíseň začne postupně dráždit pokožku, ta se brání zvýšenou potivostí, což je příhodné prostředí pro růst plísní a s nimi v symbióze žijícími bakteriemi. Právě bakterie poté způsobují nepříjemný zápach. Nevšimneme-li si příznaků včas, může se infekce šířit na další části těla nebo nakazit naše blízké. Ochrana ovšem existuje. Jaká? Použití chytré houby – Pythium oligandrum.

Pythium oligandrum je první schválený živý mikroorganizmus do biocidních látek dle nařízení EU 2015/1610. Použitá biotechnologie eliminuje plísně přímým parazitizmem a je odborníky považována za nejbezpečnější technologii dostupnou na současném trhu. Použití Chytré houby je patentově chráněno v mnoha zemích a regionech světa!

Dezinfekční mikroorganizmus Pythium oligandrum proniká svými vlákny do buněk parazita (plísně nebo kvasinky) a čerpá z něho pro svoji výživu potřebné látky. Pod nehty s mykózou proroste chytrá houba z krajů nehtu a tam působí, dokud původce onemocnění nevysílí a zcela nevysaje. Tím nevznikají odolnější druhy ani rezistence (genetické mutace) patogenních plísní.

Autor: BARD s.r.o.

Po vyčerpání parazita ustává aktivita chytré houby a tato odrůstá s nehtem (podle věku až 1 rok) nebo pokožkou, protože není schopna si obstarat živiny z ničeho jiného než z plísní. Pro nohy a nehty náchylné k výskytu plísní jsou přípravky z řady Biodeur: Biodeur 3x1g, nebo specialista na nehty Chytrá houba – Pythie – Biodeur Nail. Pro prevenci je určený přípravek Chytrá houba Pythie Biodeur Prevent a proti zápachu a potivosti Chytrá houba Pythie Biodeur Prevent Foot powder. Přípravek Biodeur se vyrábí i v Bio kvalitě.

 „Přehlušoval jsem zápach nohou voňavkami a ani mytí třikrát denně mi nepomáhalo“, přiznává pan Josef, který měl dlouhodobé problémy se ztvrdlými patami a pronikavým zápachem. „Teď preventivně používám Biodeur 3x1g s chytrou houbou. Ztvrdlá kůže z pat zjemněla a odpadla, na návštěvě se nestydím, kvůli zápachu vyzout boty a žena konečně nereptá.“ vypráví svou zkušenost pan Josef.

Chytrou houbu s dezinfekčním mikroorganizmem Pythium oligandrum obdržíte v lékárnách. Více užitečných informací získáte na webových stránkách www.chytrahouba.cz.

 

Autor: BARD s.r.o.


Video o chytré houbě Pythium oligandrum:

 Přípravky s chytrou houbou můžete zakoupit ZDE

Video se připravuje ...