Ženy, které touží po bystrých, společenských a inteligentních dětech, by měly během těhotenství konzumovat více ryb. Ty totiž obsahují omega-3 mastné kyseliny, které u dětí zaručují zmíněné vlastnosti. "Omega-3 mastné kyseliny skutečně určují dětskou inteligenci, motorické dovednosti, jako například manipulaci s malými objekty, a mají vliv také na společenské chování," uvedl autor studie, doktor Joseph Hibbeln z amerického Národního zdravotního institutu. Jak napsal list Telegraph, vědci zjistili, že děti žen, které konzumují malé množství potravin bohatých na omega-3 mastné kyseliny, mají IQ až o šest bodů nižší než je průměr. Podle vědců jde o zamotaný kruh, protože ryby sice obsahují omega-3 mastné kyseliny, těhotné ženy se je ale bojí jíst kvůli obsahu dioxinů a jiných látek, které mohou uškodit plodu. Jak ale dodal doktor Hibbeln, o pozitivním vlivu omega-3 mastných kyselin na dítě není třeba diskutovat. Nejvíce se projevuje u dětí okolo.
