Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velichovky: Do formy vás vrátí slatina, kolagen i čínská medicína

13. března 2019 | 06:00

Lázně Velichovky, které jsou zasazené do podhůří Krkonoš, vás na první pohled okouzlí prvorepublikovou atmosférou. Užijete si tu nejen procedury, ale i čistou přírodu s velkým množstvím výletů do okolí.

Ve Velichovkách se zabývají hlavně léčbou pohybového aparátu. Zdejší přirozeně hustá slatina je ideální pro zábaly a koupele, které blahodárně působí u pacientů po operaci kloubů a dokonale regenerují tělo po úrazech.

Masarykův dům vás okouzlí

Lázně vás nadchnou také svoji prvorepublikovou architekturou. Ubytovat se můžete buď v jedné ze tří půvabných vil, nebo v Masarykově domě, což je největší lázeňská budova. V provozu je už od roku 1926, kdy první československý prezident lázně osobně navštívil.

Kolagenové injekce, lymfodrenáž i čínská medicína

Kromě klasických lázeňských procedur nabízejí Velichovky třeba i kolagenové injekce, které pomáhají na bolavé klouby, revma, bolavá záda, ale i syndrom karpárního tunelu, tenisový loket a další problémy. Pokud vás trápí otoky, křečové žíly nebo třeba celulitida, absolvujte lymfodrenáž. Kromě moderních metod v lázních praktikují také tisíce let starou, tradiční čínskou medicínu, kdy bude terapeutka hledat příčinu vašich potíží, poradí vám, jak změnit životní styl a udržet si energii.

Kam na golf, kam na výlet?

Přímo ve městě můžete navštívit sportovní areál K-Triumf, kde se pobavíte u bowlingu, zahrajete si tenis a squash nebo si protáhnete svaly ve fitku. Pět kilometrů od lázní je pak golfový resort Nová Amerika. Když se budete chtít dozvědět něco o historii kraje, vyrazte na barokní areál Kuks nebo zámek Ratibořice. Za prohlídku stojí i hrad Pecka nebo Adršpašsko-teplické skalní město. Dobře dostupná je i ZOO a safari ve Dvoře Králové nad Labem.

Fotky z lázní Velichovky i jejich okolí si prohlédněte v galerii.

Autor: red

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...