Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kolik stojí lázně a na čem se dá ušetřit? Poradíme vám tu nejlepší strategii!

31. ledna 2019 | 06:00

Chtěli byste si dopřát lázně, pojišťovna vám ale léčebný pobyt neschválila a nezbývá než sáhnout do vlastní peněženky? Řekneme vám, na kolik vás lázeňský pobyt přijde, na čem můžete ušetřit a na čem se naopak šetřit nevyplatí.

Cena lázeňského pobytu, který zahrnuje lékařem navržené procedury, ubytování a jídlo, má celkem velké rozpětí. „Částky se většinou pohybují od 1200 do zhruba 3000 korun na den,“ shrnuje Alice Müllerová ze Svazu léčebných lázní ČR. Pobyt na 21 dní, který lékaři doporučují nejčastěji, tak začíná na 25 tisících a může se vyšplhat až na částku kolem 60 tisíc. 14denní pobyt v lázních vyjde zhruba na 17 až 40 tisíc korun.

Lázeňský pobyt nezkracujte, ušetřit můžete jinde

Říkáte si, že pojedete třeba jenom na týden? Nedělejte to. Pokud jste se rozhodli pro lázeňskou léčbu, kdy vám podle vašich potíží lékař sestaví individuální plán, je právě dostatečná délka pobytu důležitá. „Týdenní léčebný lázeňský pobyt může být skvělou regenerací. Pokud ovšem mluvíme o účinné léčbě, výsledky jsou viditelné až po 2 až 3 týdnech,“ podotýká  Alice Müllerová. Na počtu dní tedy určitě nešetřete.

Cena za lázně bývá nejnižší v lednu, únoru a listopadu

Na čem se naopak uspořit dá? Samozřejmě levněji vás lázně vyjdou, pokud pojedete mimo sezonu a tradičně nejlevnější jsou ceny v závěru listopadu, lednu a únoru. Pokud jde o jednotlivé regiony, ceny se zase tolik neliší, takže tím, že pojedete přes celou republiku, neušetříte. Částky se totiž – kromě toho, zda je nebo není sezona – odvíjí od kategorie ubytování, servisu a počtu procedur. Zatímco z luxusu můžete slevit a spokojit se s levnějším pokojem, u procedur se řiďte doporučením odborníka.

Autor: taj

Lázně a wellness

Lázně v ČR Nárok na lázně Kolik stojí lázně Wellness pobyty

Ve speciálu lázně a wellness najdete vše, co hledáte. Co zajímavého nabízí Karlovy VaryMariánskéFrantiškovy nebo Konstantinovy LázněTřeboňLuhačovicePoděbradyLibverdaMšené nebo třeba Toušeň? Víte, kdy máte nárok na lázně, pokud jste např. po operaci kolene, máte astmaartrózu nebo cukrovku? Chcete relaxovat? Našli jsme to nejlepší wellness pro ženypáry i seniory. Projděte si naše tipy na wellness v ČR i na Slovensku.

Video se připravuje ...