Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vyzrajte nad podzimní únavou!

13. října 2014 | 08:30
Prezentace klienta |

Podzim je tu a s ním i období chřipkových epidemií, které nás každoročně potrápí. Nenechte se letos překvapit a nastartujte svůj imunitní systém s předstihem, aby si na vás podzimní neduhy netroufly.

Vyvážená strava je zásadní pro dlouhodobé dobré zdraví. Základ výživové pyramidy by měla tvořit zelenina, luštěniny a ovoce ve všech formách a barvách, jakož i dostatečné množství vody a nápojů chudých na energii (např. bylinkový čaj, zředěné ovocné a zeleninové šťávy). Kdo se tohoto drží a rotuje stravu na talíři, položil již základní kámen pro dobrou odolnost a stabilní zdraví. Díky cílené výživě může být náš imunitní systém v pravý čas vyzbrojen pro studené roční období. Aby bylo možné eliminovat volné radikály, je třeba dbát na dostatečný přísun antioxidantů, mezi nejdůležitější patří například vitamín C a selen.  Je třeba vyloučit faktory, které mohou oslabit náš imunitní systém. K nim patří například kouření, spotřeba alkoholu, nedostatek spánku, různé látky poškozující životní prostředí, hluk a silný stres. Imunitní systém zvláště zatěžuje negativní stres, takzvaný distress. Během něhož se ve zvýšené míře vylučují stresové hormony, organismus běží na nejvyšší obrátky a imunitní systém se přepne na úsporný plamen.

K čemu slouží doplňky stravy?

Doplňky stravy jsou proto „doplňky“, protože cílem jejich použití je doplnit to, co chybí ve stravě, nebo co v danou chvíli v organismu chybí z mnoha jiných důvodů. Jednoduše řečeno, jsou to ty cenné látky, o které nás připraví výrobci potravin, ty škodlivé látky, které nám dodá nejenom potravinářský, ale jakýkoliv jiný průmysl.

Čistá energie pro zdraví – vitamín C!

Snad nejznámější vitamín. Jeho role pro náš organismus je nepostradatelná. Je důležitý pro správnou funkci imunitního systému, oddaluje pocit únavy a vyčerpání, podílí se na tvorbě kolagenu a elastinu, působí silně antioxidačně.

Jak vybrat ten správný vitamín C?

Produkty nejvyšší kvality jsou charakteristické bio-aktivitou (výbornou využitelností všech mikroživin), vysokou snášenlivostí a nepřítomností přídavných chemických látek. Za zmínku stojí zcela nová řada doplňků stravy, které nemají konkurenci.  Značka PURE encapsulations splňuje nejvyšší nároky na kvalitu a účinnost. Nabízí absolutní novinku - pufrovaný vitamín C, který je vhodný i pro osoby s citlivým žaludkem, protože není kyselý a žaludek tak nedráždí. Díky pufrování je zaručena jeho maximální využitelnost, protože v organismu zůstává déle, než běžné vitamíny C.

  

Nejdůležitější stopový prvek - Selen

Jeden z nejdůležitějších stopových prvků, který musíme přijímat v potravě. Česká republika bohužel patří k oblastem s nízkým obsahem selenu v půdě. Zároveň stres a nevyvážená strava mohou být příčinou významného nedostatku selenu. Několik epidemiologických studií v různých částech světa prokázalo, že nedostatek selenu je rizikovým faktorem pro kardiovaskulární onemocnění (infarkt myokardu, mozková mrtvice, zvýšený krevní tlak)“, říká MUDr. Monika Golková. „To se však týká i běžných bakteriálních a virových onemocnění (chřipky,  onemocnění horních cest dýchacích atd.) Deficit selenu sníží imunitní reakce a zvýšený oxidační stres vede ke snížené obraně buněk i celého organismu,“ dodává MUDr. Monika Golková primářka Anti-Aging kliniky a prezidentka asociace medicíny proti stárnutí.

Vyzkoušejte Selen komplex

Společnost PURE encapsulations uvádí na český trh zcela inovativní kombinaci selenu pro maximální působení Selen komplex. Obsahuje dvě formy selenu. Selen s rychlým nástupem účinku v organismu a selenomethionin (organicky vázaný selen), který se přirozeně nachází v našem těle. Selenomethionin je přirozenou součástí potravy a tvoří základní stavební prvek našich buněk v podobě různých proteinů. Má dvojnásobně dlouhý poločas působení a déle zůstává k dispozici pro organismus. 

A co když se objeví opary?

Nezoufejte. PURE encapsulations nabízí L-Lysine. Esenciální aminokyselinu, která brání šíření herpetických virů a tím i tvorbě oparů. L-Lysine je vysoce efektivní ve všech fázích oparu. Ideální je, začít L-Lysine užívat ihned v prvopočátku, při prvních příznacích oparu,  kdy zabrání jeho tvorbě, ale i ve chvíli, kdy je opar rozvinutý, tak L-Lysine napomůže jeho rychlejšímu zhojení. 

Spoléhejte na kvalitu!

Samozřejmostí pro všechny produkty PURE encapsulations je jejich nadstandartní kvalita. Suroviny se získávají pouze z certifikovaných oblastí a jejich obsah je analyzován v nezávislé laboratoři. Samotné produkty jsou hypoalergenní, neobsahují lepek, laktózu ani fruktózu a respektují současnou zdravotní problematiku. Jsou dostupné ve formě kapslí a jsou vhodné i pro vegetariány.

Více informací naleznete na www.purecaps.cz