Máte už dost dlouhé zimy a sychravého počasí? Chybí vám slunce, moře a pořádný odpočinek? Sníte o dovolené na úrovni, která je cenově dostupná a přitom plná zážitků? Objevte ostrov Sal, jeden z Kapverdských ostrovů.
Kde slunný ráj najdete?

Kapverdy leží v Atlantském oceánu u západního pobřeží Afriky. Mezi nejnavštěvovanější patří ostrov Sal pojmenovaný po přírodních nalezištích soli. Slunce tu svítí více než 350 dní v roce a zdejší krajina nabízí relax na plážích, pozoruhodné přírodní úkazy a bohatý podmořský svět. Do exotického ráje se z Prahy dostanete přímým leteckým spojením za pouhých sedm hodin.

Jak si užít Sal na plné pecky?
Pusťte si podcast O všem
#01

Počasí jako malované

Ostrov Sal je zárukou stabilního počasí s teplotami, které se celoročně pohybují od 20 do 30 °C. Úmorná vedra tu díky vanoucím větrům nepanují, což oceníte zejména při poznávání tohoto jedinečného místa.

#02

Pláže jako
v Karibiku

Nekonečné pláže s bílým jemným pískem a tyrkysově průzračnou vodou jsou poznávacím znamením ostrova Sal. Na nejznámější pláži Santa Maria nemusíte jen plavat, ale zkuste i vodní sporty – windsurfing nebo kitesurfing. Láká vás potápění? Ponořte se do hlubin a poznejte bohatý podmořský svět.

#03

Atmosféra

Nemusíte se bát přeplněných pláží a dlouhých front na letišti. Kapverdy jsou dosud utajeným rájem, který zatím objevili jen zapálení cestovatelé. Osloví vás i povaha místních obyvatel, kteří nikam nespěchají a užívají si života. Je to návykové.

#04

Bezpečnost

Ostrov Sal je bezpečnou destinací pro všechny. Dobře se tu bude cítit mladý pár,
singles, ale i rodiny s dětmi. Kriminalita je tu téměř nulová a bát se nemusíte ani divokých zvířat. Někdy ale mohou překvapit velké a divoké vlny oceánu. Pozorujte proto barvu vlajky na pláži. Pokud vlaje červená, svlažte se raději v
hotelovém bazénu.

Aktuální covid opatření
UHODNETE, NEBO vÍTE?
Kolik procent má národní pálenka grogue?
30 %
50 %
Objevujte krásy ostrova Sal
O jaké zážitky
nesmíte přijít?

S větrem
o závod

Svěží vítr na ostrově přeje vodním sportům. Mořské vlny můžete zdolávat s plachtou na prkně a propadnout tak kouzlu windsurfingu. Nebo si pod dohledem instruktorů vyzkoušejte extrémnější kitesurfing, při kterém se na prkně proháníte díky tažnému draku. Ten vás vynese i několik metrů nad hladinu!

Sal pomáhá zdraví

Ve vašem itineráři by neměl chybět solný důl Pedra de Lume a slané jezero Salinas, které nadnáší stejně jako Mrtvé moře. A má i stejné léčebné účinky. Pomáhá na lupénku, ekzémy a další kožní onemocnění.

Kapverdské BBQ

Místní obyvatelé vás pohostí národním jídlem cachupa, které připomíná guláš. Obsahuje kukuřičnou kaši, zelené banány, maniok, sladké brambory, dýni, rajčata, zelí a koření. Pro milovníky masa kuchař přidá salám, hovězí nebo vepřové maso. Ochutnejte také grilované ryby a mořské plody, karamelový puding, sladké banánové placky nebo papáju.

TIPNĚTE SI
Co je funaná?
Hudební styl
Hudební nástroj
Dopřejte si zaslouženou dovolenou
Kde složit hlavu?

Hotel se soukromou pláží 

Nový moderní hotel Halos casa Resort 4* leží přímo u vyhlášené pláže Santa Maria, a dokonce mu část z ní patří. Díky tomuto soukromému úseku se o místa na pláži dělíte jenom s hotelovými hosty. Nechybí tu ani zázemí pro vodní sporty. V blízkosti se nachází i další atraktivní pláž zvaná Černá, kde se písek mísí s černými lávovými kameny.

CHCI se dozvědět více

Nejen pro rodiny
s dětmi 

Dáváte přednost klidu a úchvatnému výhledu na krajinu? Tak vás nadchne Murdeira Village Resort, který nabízí ubytování v apartmánech s kuchyňkou. Komplex leží u čarokrásné zátoky Murdeira Bay s pozvolným vstupem do moře. Hotelová restaurace se pyšní panoramatickým výhledem na oceán. Pohodu zažijete v bazénech se slanou vodou, při hraní fotbalu, tenisu nebo volejbalu. Samozřejmostí je i zázemí pro vodní sporty.

Funguje zde také kyvadlový autobus, který vás bezplatně doveze do turisticky živějšího městečka Santa Maria.

CHCI se dozvědět více

Luxus pro náročné

Pětihvězdičkový Hotel Hilton Cabo Verde Sal Resort je zárukou luxusní dovolené. Personál je přívětivý a ochotný vyhovět všem vašim požadavkům. Relaxujte na jedné z nejhezčích pláží na ostrově nebo si užijte bazén s barem. Hotel je vysoce hodnocený také pro skvělou kuchyni. Jídlo se obměňuje a nabídka alkoholických i nealkoholických nápojů je ohromující.

CHCI se dozvědět více