Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Průzkum prokázal: Dvě třetiny žen pracují raději pro šéfa mužského pohlaví

Plkání o pracovních přestávkách zvyšuje produktivitu práce
18. srpna 2009 | 08:27

Dvě třetiny žen raději pracují pro šéfa muže než pro příslušnici stejného pohlaví. Důvod? Pánové jsou prý lepšími manažery a jsou méně náchylní k náladovosti.

Vyplynulo to z průzkumu, do něhož se zapojily dvě tisícovky pracujících žen. A dámy v anketě také přiznaly, že i mezi kolegy raději vidí muže, protože dokážou mluvit jasněji, upřímněji a nejsou tak zákeřní jako ony samy.

Ženy také v průzkumu hodnotily muže jako drsnější, lepší v pověřených funkcích a lepší i ve vyjadřování pochvaly podřízeným.

„Výsledky jsou zajímavým čtením, protože plus a mínus mají obě pohlaví. Výzkum uvádí, že zatímco ženy umějí dobře vycházet a jednat se zaměstnanci a jejich osobními problémy, muži jsou vnímáni jako lepší kormidelníci,“ uvedl mluvčí společnosti OnePoll.com, která studii připravila.

Každá šestá žena, jak studie uvádí, cítí skryté napětí mezi sebou a svou šéfovou. A mužům dávají přednost, protože je nevnímají jako „sokyně“ na pracovišti. Mezi ženská pozitiva s ohledem na zaměstnání patří lepší přístupnost, větší důvěryhodnost a větší soucitnost s podřízenými a kolegy.

Autor: Famous
Video se připravuje ...