Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nové tratě i zázemí. Cyklisty v Plzni čeká mnoho novinek

17. září 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Kolo pro život míří do závěrečné třetiny. Jedenáctý podnik největšího cyklistického seriálu v Česku čeká zastávka v Plzni, netradičně v novém zázemí a na nových tratích. Plzeňská MTB 50 Kooperativy se odehraje již tuto sobotu 19. září.

Plzeň je po právu považovaná za město, kde se sportu daří, a to hlavně díky úspěchům v kolektivních sportech. Sedm předešlých ročníků Kola pro život však jasně ukázalo, že i cyklistika zde má mnoho příznivců. Tradičního plzeňského závodu se v minulých letech zúčastnily takové hvězdy, jako mistr světa a olympijský vítěz Martin Straka nebo jeden z nejlepších fotbalových brankařů planety Petr Čech.

Autor: Kolo pro život

Co vás čeká?

Účastníci Plzeňské MTB 50 Kooperativy se letos mohou těšit na nové zázemí a starty, které se kvůli stavbě západního okruhu přesouvají na louky u sv. Jiří v Plzni-Doubravce. Pro cyklistické nadšence jsou připraveny technické i hravé závodní trasy B a C, pohodová nezávodní Family jízda i tradiční dětské závody.

Delší 55kilometrová trasa B vede na vrchol Chlumu ve výšce 416 m. n. m. a poté přes Bukovec a obce Dolany, Chotiná, Čivice, Hromnice a Bílá Hora zpět do cíle. Převýšení je lehce přes 1000 metrů a závodníci se mohou těšit na úzké cestičky kolem Třemošenky a Berounky, sjezdy i výjezdy v divočejší části za obcí Korytany, ale i příjemné polní a lesní cesty. Na trase nebudou chybět dvě občerstvovací stanice.

Autor: Kolo pro život

Kratší trasa C o délce 38 kilometrů povede rovně do obce Chotiná, kde se následně napojí na delší trasu B a ta cyklisty nasměruje pře občerstvovací stanici až do cíle. I tato krásná trať slibuje různorodý terén a převýšení okolo 720 metrů – nebude to tedy úplně zadarmo.

Těm, kdo si chtějí v sedle kola spíše užít než závodit, se nabízí pohodová trasa D neboli Family jízda. Pro děti jsou také připravené tradiční dětské závody všech věkových kategorií, které se odehrají na loukách u Sv. Jiří u řeky Berounky. Jak už jsou návštěvníci Kola pro život zvyklí, i v rámci Plzeňské MTB 50 Kooperativy bude v areálu závodu připraven bohatý doprovodný program včetně jídelního servisu, stánků sponzorů a dalších aktivit.

Autor: Kolo pro život

Zábava pro výkonu

Užijte si zábavu i mimo cyklistické trasy! Pro všechny účastníky je v sobotu a neděli připravena 50% sleva na vstup do DinoParku či Muzea loutek, stačí předložit na pokladnách své startovací číslo. V Plzni a okolí se ale nabízí i mnoho dalšího vyžití – milovníci historie mohou vyrazit směrem na východ od Plzně na zříceninu hradu Rabyně či na zámek Kozel ve Šťáhlavech. V případě hezkého počasí se nabízí koupání ve vodní nádrži Hracholusky. Přímo v Plzni pak určitě nevynechejte kostelní věž katedrály sv. Bartoloměje či podzemí v centru města, malí i velcí vědečtí nadšenci mohou vyrazit do Techmania Science Centre, kde na ně čekají stovky interaktivních exponátů, včetně 3D planetária. Za návštěvu bezesporu stojí i jeden ze symbolů kraje – Plzeňský Prazdroj. Proto si na závody Kola pro život a následnou návštěvu Plzně a okolí určitě vyhraďte celý víkend!

Video se připravuje ...