Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Kam na víked s dětmi i bez nich? Móda, vinobraní, divadlo i pohádkové žně!

  • Poradíme vám, kam za zábavou!
    12. září 2014 | 06:00

    Vinobraní je v plném proudu po celé Moravě i v Čechách. Prahu zachvátily módní a designové festivaly, Plzeň fandí divadlu a Jičín patří dětem a pohádkám.

  • Jičín - město pohádek



    Jičín město pohádek
    Autor: Jičín město pohádek
    Až do neděle probíhá v Jičíně již 24. ročník multikulturního festivalu nejen pro děti Jičín město pohádek.  Nabízí tvůrčí dílny, pouliční divadélka, koncerty, jarmark a spoustu dalších nezapomenutelných zážitků. Vyvrcholením festivalu bude sobotní koncert slovenských No Name a tradiční ohňostroj. Více zde.

  • Mezinárodní festival DIVADLO Plzeň



    Festival Divadlo Plzeň
    Autor: Festival Divadlo Plzeň
    Až do příštího víkendu bude žít Plzeň divadlem.  Mezinárodní festival DIVADLO nabízí to nejlepší z české i zahraniční tvorby a na své si přijdou milovníci všech žánrů a věkových skupin včetně dětí. Můžete se těšit na populární nový cirkus, famózní francouzskou komedii, unikátní polské zpracování Hamleta i na politickou satiru z Izraele, která si utahuje ze samotného Sadáma Husajna. Domácí program tradičně představí to nejzajímavější z uplynulé sezóny. Festival nabídne také alternativní program, open air představení, diskuse, výstavu a další doprovodné akce. Více zde.

  • “Poprockové” smyččové kvarteto MIB slaví v Rock Café



    smyčcové kvarteto MIB
    Autor: MIB
    V pátek 12.9. oslaví v Rock Café své první narozeniny MIB Quartet - netradiční smyčcové kvarteto složené z profesionálních hudebníků. Čtyři absolventi konzervatoře i AMU, kteří hrají v předních českých orchestrech, si píší vlastní originální aranže a diváky oslovují instrumentální dokonalostí a neskutečnou energií při hraní hitů od Queen, Ray Charlese, Depeche Mode, Metallicy nebo Michaela Jacksona. Více zde.

  • Dyzajn Market, Praha



    Design Market
    Autor: Design market
    Zatímco v pražském Obecním domě vrcholí o víkendu Unique Fashion Week plný luxusních značek a celebrit, na piazzetě Národního divadla rozbalí parádu tradiční Dyzajn Market, prodejní festival designu a autorské módní tvorby. Vstupné je zdarma a můžete se těšit na řadu módních přehlídek, dětský koutek, speciální festivalovou designovou kolekci a také na koncerty na Střeleckém ostrově. Více zde.

  • Burčáková a dýňová slavnost u česko-rakouských hranic



    Vinobraní
    Autor: archiv
    Tradiční Burčáková a dýňová slavnost, která se v Hanfthalu letos uskuteční již po čtrnácté, je připravena tak, aby program po celé dva dny zaujal nejen dospělé návštěvníky ale i děti. Originální „Dýňové postavičky“ tzv. „Bluza-Figuren“ ozdobí nejen celou vesničku Hanfthal, ale i malebnou vinnou uličku „Brunn-Beri“. Pro děti bude mimo jiné připravena jízda na ponících nebo malování a vyřezávání dýní. Vedle rozmanitých produktů z dýní budou návštěvníci moci ochutnat i první letošní burčák nebo produkty z technického konopí té nejvyšší kvality jako např. Hanfthalské konopné biopivo, kterými je vesnička Hanfthal vyhlášená. Vstup na slavnosti je po oba dva dny zdarma a v případě nepřízně počasí bude připraven bohatý program v originální starodávné stodole.  Více zde.

Autor: red
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...