Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Luxusní hotel v Kalifornii nabízí levné ubytování. Ve stanu!

Ilustr. foto
9. srpna 2009 | 14:21

Ekonomická krize těžce dopadla i na luxusní letovisko Rancho Bernardo Inn v kalifornském San Diegu. Nabízí noc ve stanu!

Hotelový komplex se třemi bazény byl znám svým luxusem, o který však už není poslední měsíce velký zájem. A klienty sem teď pro změnu lákají na laciné přespání. Nocleh se tu dá sehnat za devatenáct dolarů, ovšem člověk se musí spokojit se stanem rozloženým na koberci. A přinést si vlastní toaletní papír.

V roce 2008 byl přitom resort vyhlášen jedničkou svého druhu v celé Kalifornii, a to za luxus, který poskytovalo golfové hřiště, tři restaurace, tři bazény a lázně.

„Měli jsme brainstormingové setkání, kde se hovořilo o slevách a propagaci, a chtěli jsme přijít s něčím naprosto odlišným než s klasickou reklamou a slevami. Chtěli jsme vytvořit něco vtipného a chytrého. Je to způsob, jak získat z těchto časů špatné ekonomiky co nejvíce a poskytnout zákazníkům zážitek,“ tvrdí šéf letoviska John Gates.

Základní cena za ubytování v hotelu startuje na 219 dolarech (asi 3900 korun), ale zákazníci se mohou vzdát řady služeb, například snídaně a toalety, a tím svou cenu výrazně zredukovat.

„Za devatenáct dolarů dostane zákazník komoru se stanem uvnitř. Postel, světlo, povlečení, ručník a toaletní papír jsou odstraněny,“ tvrdí Gates s tím, že jen v červnu využilo službu na sto zákazníků.

Autor: Famous, jos
Klíčová slova: hotel, stan, bydlení, ubytování
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...