Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zarudlé boláky skryté pod make-upem: Tyhle hvězdy léta bojují s akné

  • Celebrity, které trápí zanícené a rozsáhlé akné
    19. března 2023 | 06:00

    Stejně jako my všichni, tak ani celebrity nejsou dokonalé a mají své problémy. Třeba některé z nich musí v záři reflektorů skrývat rozsáhlé a bolestivé akné, se kterým zápasí už řadu let. O kom je řeč?

    Cameron Diaz, Katy Perry a další. I tyhle na první pohled bezchybné krásky se občas snaží zakrýt své nedokonalosti a trápí je kožní potíže v podobě nežádoucího akné. Ve velké míře je přitom akné velmi nepříjemné podobně – nebo i víc – jako jiné kožní nemoci. Rozhodně totiž nejde jen o estetický nesnáz. Bolí, jen těžko se odstraňuje, na pokožce při něm vznikají zánětlivá ložiska a po něm zase nežádoucí jizvičky. Které slavné krásky o tom vědí své?

  • Cameron Diaz trápí akné od mládí

    O blonďaté a oblíbené herečce Cameron Diaz se ví, že ji vážná forma akné trápí už od mládí. Přestože na něj vyzkoušela už mnohé „zaručené“ rady a tipy, akné se jí kvůli častému líčení na natáčení neustále vracelo. Jedno doporučení nejen pro sebe, ale i pro ostatní lidi se stejným problémem přece jenom našla. Vše záleží na jídelníčku a zvláště v případě vysoké tvorby zanícených pupínků je na čase ho změnit. Poté, co herečka vynechala především smažená nezdravá jídla, jako jsou hranolky, její pleť na tom začala být lépe.

    Jaké jsou ty nejpohodlnější outfity Cameron Diaz? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Pohodlné outfity Cameron Diaz. • VIDEO: youtube.com/Filmy World/BPŽ

  • Katy Perry skrývá problematickou pleť make-upem

    I slavná tmavovlasá zpěvačka Katy Perry má trable s pupínky. Respektive s jejich rozsáhlou formou. Většinou se ale líčí a obléká tak, aby na ní nikdo nic nepoznal. Akné pečlivě maskuje silnějšími vrstvami líčidel, bez kterých nikam moc nevychází. Když už se zrovna nestihne pečlivě namalovat, schovává obličej kšiltovkou. A to je důvod, proč se nám jen těžko věří, že by tato pop star mohla mít problémy s pletí. Je tomu ale tak. Díky dokonalému maskování a neuvěřitelně pečlivému stylingu se tím trápit nemusí. Na první pohled by její potíže s pletí nikdo neodhalil.

  • Kendall Jenner inspiruje ostatní

    Rozsáhle zanícenou pleť pod make-upem pravidelně maskuje také moderátorka a modelka Kendall Jenner. Svým přístupem k akné hvězda reality show Držte krok s Kardashiankami motivuje další dívky a ženy s podobným problémem. Dokáže se o něm totiž otevřeně bavit a zdůrazňuje, že jí v žádném případě neubírají četné pupínky na sebevědomí. Tím zároveň podporuje ostatní, kterým by snad akné mohlo snižovat sebehodnocení.

  • Tori Spelling po akné zůstaly dolíčky a jizvičky

    Slavná Dona Martinová ze seriálu Beverly Hills 90210 neboli Tori Spelling sice prošla během let řadou úprav, nad akné se jí však úplně zvítězit nepodařilo. Čas od času se jí objeví téměř po celé tváři. Poměrně dobře se jí sice daří zakrýt ho nánosy líčidel, pozůstatky pupínků, jako jsou důlky a drobné jizvičky ve tváři, ale neschová ani perfektně kryjící make-up. Při detailnějším pohledu je tak patrné, že se zanícené póry týkají i této legendy.

  • Bella Thorne s akné stále válčí

    Pubertální věk potrápil i herečku Bellu Thorne. Za svůj problém se ovšem nestydí, dokáže o něm otevřeně hovořit a bez rozpaků se vyfotí i bez vrstvy make-upu. S akné herečka tvrdě bojuje, ovšem zatím žádná z nespočtu metod, které vyzkoušela k léčbě, nebyla zcela účinná.

  • Jitku Boho pupínky přepadly po dětech

    Nepříjemně zanícená tvář se netýká pouze zahraničních celebrit, ale také těch našich. Trable s pupínky neskrývá ani Česká miss Jitka Boho. Úspěšná modelka je nyní maminkou dvou dětí a občas mívá akné v důsledku hormonální nerovnováhy. Údajně se jí začalo objevovat po vysazení hormonální antikoncepce a ve větším od doby, kdy přestala kojit. Zdá se však, že Jitka na nepříjemné zanícení pleti konečně našla řešení. Oblíbila si jednu konkrétní značku kosmetiky a přestala podceňovat zejména večerní, ale také celkovou péči o pokožku.

  • Andree Bezděkové pomohla až změna životního stylu

    S akné se potýká i další Česká miss a modelka Andrea Bezděková. V současnosti ji mohou diváci vídat na obrazovkách v reality show Survivor, kde její pleť dostává ještě mnohem víc zabrat. S kožními problémy se ale potýkala už dávno předtím. Nijak se s nimi netají, pleť se záplavou zarudlých pupínků dokonce před časem odhalila na svém Instagramu. Kvůli nim trpěla velkými bolestmi, zejména když jí zanícené boláky okupovaly celou bradu a bylo pro ni velice nepříjemné o ně jen zavadit. Nepomohly jí laser ani jiné způsoby léčby. Modelka se kvůli tomu po nějakou dobu stranila veřejnosti a na společenských akcích se ukazovala pouze minimálně. Její stav se začal zlepšovat, až když přestala jíst čokoládu a do jídelníčku přidala více živin, včetně zinku i dalších minerálů, vitaminů skupin B a C, a zlepšila svůj pitný režim. Pomohly jí také skoncování se stresem a zapracování na sebevědomí.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.