Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miláček žen Ben Affleck slaví 51. narozeniny! Jakými pády i úspěchy si prošel?

15. srpna 2023 | 06:00

Hollywoodský fešák, herec, režisér, scenárista a lamač ženských srdcí dnes slaví krásné jubileum! Na dortu si sfoukne 51. svíčku a při té příležitosti si pojďme retrospektivně zavzpomínat na jeho životní milníky. Jaké ženy stály po jeho boku, kdy se dočkal první sošky Oscara a s jakými neúspěchy i osobními démony bojoval?

Nevyrůstal v idylce

Ben Affleck se narodil v kalifornském městě Berkeley. Jeho maminka byla učitelka na Harvardově univerzitě, jejím přáním bylo, aby i její starší syn skončil na akademické půdě. Nakonec svolila, aby si Bena vzal pod křídla rodinný přítel, divadelní režisér. Tehdy Ben přičichl k hereckému světu. K němu se dopracoval mimo jiné i jeho otec po tom, co vystřídal nejrůznější profese. Zanedlouho ale spadl na dno kvůli závislosti na alkoholu. A právě problémy s pitím byly následkem rozpadu manželství. Otcův alkoholismus tak sužoval životy synů. Bena si později našel podobný démon…

Osud jménem střední škola

Ben studoval střední školu Cambridge Rindge and Latin School, zde se stal blízkým přítelem tenkrát ještě neznámého Matta Damona. Z mladíků se tehdy stala nerozlučná dvojka a sdíleli spolu stejnou vášeň k herectví. Po škole vyrazili společně do New Yorku, kde začalo jejich herecké dobrodružství. Později se ukázalo, že jejich přátelství bylo doslova osudové. Po tom, co si oba dva prošli nespočtem rolí, jejich obrovský milník, který je vystřelil do astronomických výšin, přišel roku 1997. Podíleli se totiž na scénáři psychologického dramatu Dobrý Will Hunting, ve filmu si i oba zahráli. Po boku Bena se dokonce objevil i jeho mladší bratr Casey, který se taktéž věnuje herectví.

Film, v němž Matt ztvárnil hlavní roli geniálního rebela, se stal jedním z nejvýznamnějších počinů roku. Získal hned několik nominací, přičemž kamarádské duo si odneslo sošku Oscara za nejlepší originální scénář a také ocenění Zlatého glóbu za nejlepší scénář.

Vrchol i dno filmového plátna

Bena proslavily role ve sci-fi hitu Armageddon, v romantické komedii Zamilovaný Shakespeare, ve které si zahrál po boku tehdejší přítelkyně Gwyneth Paltrow, do povědomí ho ale dostal především historický snímek Pearl Harbor, který byl inspirován skutečným příběhem pilota z 2. světové války.

V roce 2003 se pak herci lepila smůla na paty a počátek nového milénia se nesl na vlně hereckého propadu. Za herecký hattrick – role ve 3 filmech Výplata, Daredevil a Láska s rizikem – získal anticenu Zlatá malina v kategorii nejhorší herec.

Aby se skóre vyrovnalo, je třeba uvést, že o tři roky později získal hned několik nominací včetně Zlatého glóbu, a to za nejlepšího herce ve vedlejší roli ve filmu Hollywoodland. Nespočtu nominací se mu dostalo i za scénář a režii v kriminálním dramatu Město, ovšem té nejvýznamnější pocty se dočkal za cenami a nominacemi ověnčený dramatický thriller Argo. Získal Oscara za nejlepší film, stejně tak Zlatý glóbus a cenu BAFTA za nejlepší režii.

Životní lásky

Vrcholy i pády se nepochybně nesly i jeho osobním životem. Jedna z prvních lásek byla Gwyneth Paltrow, se kterou tvořil dvojici od roku 1997 až do roku 1999. Poté se na chvíli dali opět dohromady, ovšem nemělo to dlouhé trvání a hvězdný pár se nadobro rozešel. V roce 2002 přišla Benova další láska – Jennifer Lopez. Schylovalo se k velkolepé svatbě, avšak mladý pár nevydržel mediální nátlak, a místo veselky tak přišel o dva roky později rozchod.

Životní ženou se stala herečka Jennifer Garner, se kterou má hollywoodský krasavec tři děti. Dcery Violet Anne, Seraphinu Rose Elizabeth a syna Samuela Garnera. O 10 let později po tom, co si řekli v roce 2005 své ano, svět obletěla zpráva, že se pár rozvádí. Mohly za to údajně nevěry, ale také závislost na hazardu a především alkoholismus. Démon, který kdysi sužoval jeho otce, potkal i Bena.

Po definitivním rozpadu manželství randil několik let s producentkou Lindsay Shookus, randil i s modelkou Shaunou Sexton či herečkou Anou de Armas.

Jeho srdce si však získala stará láska aneb jak se říká – opravdu nerezaví! Všichni se totiž těší z jeho vztahu se zpěvačkou, herečkou a tanečnicí Jennifer Lopez, se kterou se dal dohromady po 17 letech, a dokonce došlo na tehdy zrušenou veselku!

Video se připravuje ...
Nejslavnější hollywoodské páry: Ben Affleck a Jennifer Lopez • VIDEO: Videohub

Jak to sluší manželskému páru, se můžete podívat v naší fotogalerii:

Drží módní krok s manželkou?

A co móda? Zdá se, že ležérní styl novomanželů se tak úplně neliší od dob jejich zasnoubení v roce 2003.

I tehdy totiž ve volném čase, když nebyl zrovna v záři reflektorů, nosil Ben široké džíny za doprovodu basic triček s dlouhými rukávy. Denim střídal s plátěnými kalhotami v naturálním spektru barev či s cargo kalhotami neboli starými dobrými kapsáči. Na červeném koberci však byl za prvotřídního fešáka v naleštěném obleku.

JLo na začátku nového tisíciletí šla Benovi svým stylem na ruku. I ona měla v oblibě džíny s tričkem, avšak nosila typické střihy té doby – bokovky spolu s crop topem (zkrácená délka vrchního dílu). Krátkého střihu se nebála ani u sukní. Na červeném koberci pak vždy sklízela ovace ve vyčesaných drdolech a šatech odhalujících dekolt. Ten však dává na odiv ve společnosti i nyní, a ve svých 53 letech tak dokazuje, že je stále jednou z největších šelem showbyznysu!

Ačkoliv spolu vždy dokonale ladí a Ben je i v padesáti prvotřídní fešák, přece jen si herec vedle této sexy divy vysloužil nálepku tak trochu stylového doplňku. Přece jen to ale mají muži s oblékáním o poznání složitější a nezbývá jim nic jiného než zaujmout ležérní monotónností.

Autor: Žaneta Podlahová