Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Který z těchto herců je věrnou kopií hrdiny, jehož ztvárňuje ve filmu?

2. ledna 2024 | 06:00

Herci se mnohdy musí doslova porvat s tím, jak ztvárnit své filmové postavy. Je totiž třeba postavě vdechnout život a být uvěřitelný. Jedná-li se o postavu, kterou vymyslel autor předlohy, potom není tlak na herce takový, jako když jde o postavu legendy, jež žila nebo je stále naživu. Nedávno u nás měl premiéru film Zátopek, ale Václav Neužil nebyl zdaleka jediný, kdo se pustil do tak náročné role.

Emil Zátopek byl legenda a stejně tak jeho žena. Nebylo by tedy dobré zapomínat na Marthu Issovou, která ve filmu Zátopek hrála po boku Václava Neužila. Filmové zpracování života slavných legend je skvělé, protože je dobré připomínat si, čím vším si tito stateční lidé prošli a proč bychom si jich měli vážit a nezapomínat na ně.

Jsou tu i další legendy, které se již objevily na stříbrném plátně v podání dalších herců. Jsou mezi nimi Milada Horáková, Václav Havel, Tomáš Garrigue Masaryk, ale také ve světové kinematografii se toho najde spousta. Podívejte se do naší galerie a schválně posuďte, která proměna se povedla nejvěrněji.

VIDEO: TOP 5 sportovních filmů: legendy tenisu i příběh kontroverzní krasobruslařky...

Video se připravuje ...
TOP 5 sportovních filmů: legendy tenisu i příběh kontroverzní krasobruslařky • VIDEO: iSport TV