Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Když jeden partner nestačí! Které celebrity uznávají polyamorii a otevřené vztahy?

  • Když jeden partner nestačí. Které celebrity uznávají otevřené nebo polyamorní vztahy?
    25. ledna 2022 | 06:00

    Najít si partnera na celý život, to je sen většiny z nás. Existují však lidé, pro které je něco takového naprosto nepředstavitelné a nepřirozené. Jeden partner jim k životu zkrátka nestačí. Pro které slavné osobnosti je monogamie spíš přežitek?

    Co je to polyamorie

    Polyamorický vztah neboli mnoholáska znamená, že má člověk více milostných vztahů najednou. Důležité je, že všichni zůčastnění s takovým uspořádáním souhlasí. Nejde tedy o nevěru. Které celebrity vyznávají tento životní styl?


    Tereza Těžká a Daniela Zálešáková

    Minulý rok herečka Tereza Těžká, kterou můžete znát z dokumentu o sexuálních predátorech s názvem V síti, prozradila, že s manželem žijí v polyamorii, tedy hned v několika vztazích současně. Své "přiznání" na sociálních sítích vyvěsila také modelka Daniela Zálešáková, která přiznala, že je bisexuálka a že vedle svého snoubence Josefa Smolíka má ještě přítelkyni Terezu. S Josefem se však v průběhu roku rozešli, ale nakonec nastal opětovný návrat k tomuto pohlednému a charismatickému milionářovi.

    Zatímco většina lidí považuje otevřené a polyamorní vztahy za netradiční, jsou častější, než si myslíte. Které další celebrity se jim nebrání?

  • Tilda Swinton (61)

    Herečka Tilda Swinton v magazínu Harper´s Bazaar prozradila, že jednu dobu žila neobvyklý manželský život. Ve Skotsku totiž žila v jednom domě s manželem a otcem svých dětí Johnem Byrnem, ale zároveň i se svým dalším partnerem Sandrem Kooppem. Přestože okolí s jejím zvláštním milostným uspořádáním příliš nesouhlasilo, ona byla naprosto spokojená. "My všichni jsme rodina a jsme opravdu šťastná rodina," uvedla. 

  • Gwyneth Paltrow (49)

    Ještě když žila herečka se zpěvákem Chrisem Martinem, s věrností si příliš hlavu nelámala. Pro časopis People totiž řekla, že mají otevřené manželství. Blízký přítel páru tuto skutečnost potvrdil a prozradil, že herečka nebyla nikdy žárlivá ani majetnická. Zastávala názor, že jsou oba dospělí, a mohou si tak dělat, co chtějí.

  • Will Smith (53) a Jada Pinkett Smith (50)

    Manželství slavného herce a jeho manželky patří k nejstabilnějším v Hollywoodu a možná za to může právě jejich přístup. Přestože je jejich vztah založený na lásce a důvěře, nechává Jada svému manželovi dostatek volnosti. "Nejsem jeho hlídač. Nejsem tady od toho, abych někoho sledovala. Je to dospělý muž. Do té doby, co se na sebe Will může podívat do zrcadla a být v pohodě, jsem i já v pohodě," řekla v pořadu Howarda Sterna SiriusXM Show.

  • Shailene Woodley (30)

    V dubnu roku 2020 se herečka rozpovídala pro The New York Times a prozradila, že byla součástí otevřeného vztahu. "Zažila jsem jak otevřený, tak monogamní vztah a myslím si, že žijeme v době, kdy by v tomto případě neměla existovat žádná jiná pravidla než ta, která si dva lidé – nebo klidně i tři – sami určí. V každém vztahu musí ale existovat určitá úroveň odpovědnosti, důvěra a komunikace," uvedla.

  • Bella Thorne (24)

    Mladičká herečka Bella Thorne poprvé promluvila o svém polyamorním vztahu v říjnu roku 2018. Během rozhovoru prozradila, že žije s rapperem Modem Sunem a zároveň s youtuberkou Tanou Mongeau. "Nemyslím si, že někdo dokáže pochopit vazby, jaké mezi sebou máme. Je to opravdu zábavná zkušenost. Miluji milovat dva lidi najednou," uvedla. Jejich milostný trojúhelník bohužel nevydržel a Bella se už rozhlíží po dalším páru. Monogamie dle jejích slov zkrátka není pro ni.

  • Tereza Těžká (26)

    "Jsme tři, občas dva a občas dvě a občas dva,“ napsala Tereza Těžká na svůj instagramový profil. Herečka je od srpna 2019 vdaná za svou první lásku Jana Hůzla, přesto mají ještě společnou partnerku Áňu. "Není to rozhodně nevěra, protože ta probíhá většinou za zády partnera nebo je tolerována pod nějakým nátlakem, například nechcete, aby vás partner opustil, a necháte ho dělat si, co chce – a tak dále,“ vysvětlila v hodinovém videu na svém profilu. „Každý z těch vztahů začal jindy. Vztah Honzy a Áni začal například později než můj vztah s Áňou. Každý vztah se vyvíjí jinak rychle a každý přináší něco jiného,“ říká s tím, že to nejsou jediné vztahy, které všichni tři udržují. Tereza Těžká má vedle svého manžela Honzy a partnerky Áni ještě dalšího přítele, Áňa má přítelkyni, a Honza dokonce dvě další partnerky. 

  • Daniela Zálešáková (22)

    Daniela Zálešáková se do povědomí veřejnosti dostala v roce 2017 díky soutěži krásy Miss Czech Republic. Víc než její role v modelingovém světě se teď ale řeší její milostný život. Daniela tvoří pár s o dvaatřicet let starším Josefem Smolíkem, přitom udržuje ještě vztah s přítelkyní Terezou. "Snažím se užívat si život, jak jen můžu, a dělat to, co mě dělá šťastnou, což obnáší i mou zálibu v ženách. Vztah čistě se ženou si představit nedokážu, proto jsem bisexuálka," uvedla tehdy v rozhovoru pro eXtra.cz.

  • Jan Saudek (86)

    V roce 2014 si známý fotograf vzal svou dlouholetou přítelkyni Pavlínu Hodkovou, se kterou má tři děti. Přesto se umělec hlásí k mnohoženství. Pavlína se hned na začátku vztahu musela smířit s tím, že nebude jedinou ženou v Saudkově životě. Ten si do společného bytu často vodil milenky, ale po čase si jeho manželka zvykla. "Důležité je, že se Jan stále vrací," uvedla Pavlína. Jan Saudek je však pověstný svou žárlivostí, a tak by Pavlíně milence nikdy neschválil.

  • Jak jsou na tom Češi?

    Na to alespoň částečně odpovídá online průzkum Erotické fantazie Čechů, který uskutečnila společnost Yoo.cz. Podle něj žít v několika milostných vztazích najednou láká dvakrát víc mužů (22 procent) než žen. Za nevhodnou pak považuje polyamorii 26 procent mužů a 39 procent žen. 

    Podívejte se na infografiku, co by ještě Češi chtěli zkusit:

     

Autor: Aneta Valešová, inf
Diskuse ke článku
.