Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Od smrti Ivety Bartošové uplynulo 10 let. Tohle jsou její šťastné i smutné momenty

8. dubna 2024 | 13:00

Letos by Iveta Bartošová oslavila své 58. narozeniny a právě dnes uplynulo již devět let od její sebevraždy. Přestože byly její poslední roky divoké, potýkala se s depresemi, které často zapíjela alkoholem, nikdo nečekal, že svůj život nakonec dobrovolně ukončí. Před deseti lety tato zpráva silně otřásla českým showbyznysem. Připomeňte si její šťastné, ale i smutné momenty.

Iveta Bartošová patřila k nejúspěšnějším českým zpěvačkám. Často bývala označována za princeznu českého popu. Zahrála si v několika muzikálech i filmech. Mezi její největší hity patří písně jako Tři oříšky, Málo mě zná, Dva roky prázdnin, Dej mi ruku a mnoho dalších.

Video se připravuje ...
Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové • VIDEO: Videohub

Začátky

Poprvé na sebe upozornila v roce 1983 na soutěži Mladá píseň v Jihlavě. Než se vydala na sólovou dráhu, zpívala například ve skupinách jako Balet nebo Kroky Františka Janečka. Do povědomí se rodačka z Čeladné u Frýdku-Místku zapsala v roce 1985, kdy s Petrem Sepéšim nazpívala duet Knoflíky lásky. Ze dne na den se z obou zpěváků stává národem milovaný pár, u kterého to zajiskřilo i v soukromí. A právě o vztahu mezi Sepéšim a Bartošové pojednává třídílná minisérie Iveta, která vznikla pod značkou Voyo Originál. 6. května se diváci dočkají pokračování, které budou moci opět sledovat na Voyo.

Kromě exponovaného vztahu se svým pěveckým kolegou se minisérie zaměřila také na Ivetin rodinný život. „Spousta lidí vnímá Ivetu Bartošovou a Petra Sepešiho jako Romea a Julii osmdesátých let. Jako zamilovaný pár té doby, největší tehdejší love story. Jenže realita vnímání vztahu ze strany Petra Sepešiho byla jiná, než si veřejnost často myslí,“ přibližuje scenárista a režisér Ivety Michal Samir. 

O čem bude další série? To se dozvíte zde ve videu:

Video se připravuje ...
Štaidl, mateřství, Gott a kariérní vrchol. Pokračování minisérie Iveta se představuje v prvním traileru

V první polovině 90. let patřila mezi největší hvězdy českého hudebního nebe. Třikrát vyhrála Zlatého slavíka a několikrát zvítězila v televizní anketě TýTý. Vystupovala také v úspěšných muzikálech, které jí zajistily popularitu.

Iveta patřila mezi chameleony českého showbyznysu. Během své kariéry několikrát změnila image, a my jsme ji tak mohli vidět jako dlouhovlasou brunetu i blondýnu s mikádem. Vždy toužila po velké a upřímné lásce, kterou neustále hledala. To byl možná jeden z důvodů, proč vystřídala několik vztahů. Ty si však nesly mnoho problémů a po krátké době se vždy rozpadly.

Osudovým mužem byl pro Ivetu Ladislav Štaidl. Zamilovali se do sebe v roce 1986 a mají spolu dnes už třiadvacetiletého syna Artura. Prožili spolu dlouhých třináct let, ale Iveta od hudebního skladatele nakonec odešla. A právě od té doby začaly její problémy.

Muži byli jejím prokletím

Od roku 2006 randila se Zdeňkem Podhůrským. Ten se však stýkal také se svou exmanželkou a Ivetu vídal jenom tehdy, když chtěl on. Zpěvačka byla do něj zamilovaná a celou situaci nesla špatně. Došlo to až tak daleko, že se předávkovala prášky, ty zapila alkoholem. Před smrtí ji zachránila chůva Golda, která vedle toho, že se starala o Artura, byla i její blízkou přítelkyní.

Na řadu přišel veterinář Roman Hanke. S ním Iveta prožívala doslova "itálii". Několikrát jej vyhodila z domu a byla nešťastná, že jí ani tento vztah nevychází. Ze smutku se pak pokusila o další sebevraždu, když si ve vaně podřezala žíly. Život jí zachránila opět chůva Golda.

Když se v roce 2008 konala pohádková svatba na zámku s hercem Jiřím Pomeje, vypadalo to, že Iveta možná konečně narazila na toho pravého. Ani tento vztah však nevydržel a pár šel za dva roky od sebe. Tento vztah byl ale pro Ivetu jistým přínosem. Po dlouhé době zase zazářila jako zpěvačka a získala cenu Týtý.

Následoval vztah s italským šlechticem Domenikem Martuccim, ten se objevil jako Ivetin zachránce. Ale nevydržel tlak médií a Ivetiny závislosti a odjel zpátky do Itálie. Poslední vztah měla zpěvačka s Josefem Rychtářem, s ním však také nešlo o šťastné soužití. I když Iveta nikdy nepotvrdila, že by ji manžel týral, objevovaly se na její tváři modřiny a vypadalo to, že ji má Rychtář ve své moci. Zpěvačka měla čím dál větší problémy s alkoholem a léky, sužovaly ji deprese. Vše vyvrcholilo skokem pod vlak.

Na to, jak šel s oblíbenou zpěvačkou čas, se podívejte do fotogalerie:

Autor: Aneta Valešová