Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hudební skupiny, které jsme milovali v devadesátkách: Pamatujete si na všechny?

30. dubna 2023 | 06:00

Na uši jsme nasadili walkmana nebo discmana, ze kterého se linuly nezapomenutelné tóny našich oblíbených skupin, zdi našich pokojíčků zdobily plakáty největších hudebních idolů. Pamatujete si na všechny ikonické skupiny z devadesátek? Připomeňte si je ve fotogalerii.

 

Ze zahraničních kapel si připomeňme nezapomenutelnou kapelu Kelly Family, v níž našimi favority byli hlavně Angelo a Paddy. Hlavu nám popletli také nezapomenutelní Backstreet Boys, kteří svými hity dokázali rozhýbat snad kohokoliv a u jejichž balad nezůstalo jedno dívčí oko suché. 

Stejně dokázal publikum rozparádit další boyband 'N Sync v čele s Justinem Timberlakem. Ten se do povědomí zapsal hlavně díky svému legendárnímu účesu, který připomínal nudle z čínské polévky. Budiž mu jeho faux pas odpuštěno, i tak se totiž stal lamačem dívčích srdcí.

Nesmíme zapomenout na legendární Spice Girls, které jsou dodnes označovány za nejúspěšnější dívčí skupinu všech dob. Jejich singl Wannabe je doslova vystřelil do hudebního nebe. Nejenže se jejich hity zpívaly po celém světě, ale navíc tehdy Baby Spice (Emma Bunton), Ginger Spice (Geri Halliwell), Sporty Spice (Melanie C), Posh Spice (Victoria Beckham) a Scary Spice (Mel B), jak se holkám přezdívalo, udávaly trendy a staly se vzorem pro mnoho dívek.

České hitparády zase zbořili Lunetici a jejich nezapomenutelný hit Máma. Přestože v jejich případě nešlo zrovna o kvalitní zpěv, miloval je každý a jejich hity známe dodnes nazpaměť. Stejně tak zabodovala skupina Holki a jejich písničky Už mi nevolej nebo Jsi senzační. 

Na další nejznámější skupiny z devadesátek se podívejte ve fotogalerii:

 

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén