Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Všechny lásky Karla Gotta. Kterým ženám se navždy zapsal do života?

Video se připravuje ...
14. července 2022 | 06:00

Když milenky pláčou – zpívá se v jednom z největších hitů Karla Gotta. Zpěvák 1. října 2019 podlehl akutní leukémii a plakala nejedna fanynka. Jeho písně a odkaz stále žijí a jistě si na něj dnes, kdy by mu bylo třiaosmdesát let, jeho nejbližší a fanouškové zavzpomínají. Jeho dlouhým životem prošlo mnoho žen. Které se staly matkami jeho dcer? Oženil se až v roce 2008, v Las Vegas si vzal zdravotní sestřičku Ivanu Macháčkovou.

Herečka ze slavného rodu

Evelyna Steimarová se nikdy nechlubila, že byla milenkou Karla Gotta. Seznámil je Milan Chladil a chodili spolu necelý rok na počátku šedesátých let. Herečka patří do klanu Kodetů. Dcera Jiřího Kodeta byla třikrát vdaná – za Bolka Polívku, Zdeňka Rytíře a Ladislava Freje. S prvními dvěma jmenovanými má dcery.

Tanečnice a matka první dcery

Tanečnice Antonie Zacpalová, která si zahrála i ve videoklipu k písni Lady Karneval, je matka první Gottovy dcery Dominiky. Sedmatřicetiletá žena otěhotněla po noci, kterou strávila se zpěvákem v jeho vile. Chtěl ji odvézt domů, ale nakonec skončili u něj doma. O první dceři se Karel Gott dozvěděl, až když se narodila, a nebyl příliš nadšený. Přišel se na ni podívat teprve až po půlroce.

Tmavovláska s dokonalou postavou

Devatenáctiletá tmavovláska Jitka Svobodová Karlovi učarovala, přestože byla zadaná a seděla se svým partnerem na baru. Měla dokonalou postavu, kterou zpěvák velmi obdivoval. Svůj telefon jí předal na toaletě. Rozešli se, když zjistil, že je podruhé otcem. Dceru Lucii nějakou dobu zapíral, protože nechtěl své dlouholeté lásce ublížit. V devadesátých letech se začali zase přátelit, ale na sklonku jeho života už se nevídali.

Splnil se jí sen mít s ním dítě

Iveta Kolářová po koncertě vtrhla do jeho šatny a požádala ho, aby ji a kamarádku odvezl do Prahy. Už v deseti letech se jí prý zdál sen, že bude mít s Karlem Gottem potomka. Splnilo se jí to v roce 1987, kdy se jí narodila dcera Lucie. Zpěvák byl ale zadaný. O obě se ovšem postaral. Pořídil jim byt na Vinohradech, auto a dostaly i finanční prostředky.

Utěšil ji Miloš Forman

S tehdy osmnáctiletou studentkou gymnázia zpěvák chodil 5 let. Když zatoužila po sňatku a dětech, rozešli se. Zlomené srdce si odletěla léčit do USA, kde poznala svého nynějšího manžela Miloše Formana. Na Karlovi obdivovala jeho smysl pro elegantní oblékání, kořeněné parfémy, společenský rozhled i kontakty.

Dostal i kopačky

S čokoládovou kráskou Manuelou Pechovou se seznámil na kanadské ambasádě. Její otec byl Súdánec a matka byla Češka. Exotická diva prý jako jedna z mála zlomila Karlovi srdce. Odletěla tehdy na dovolenou do Kanady a už se nikdy nevrátila. Občas se v tisku mylně píše, že píseň Kakaová, kterou mu napsali Karel Svoboda a Karel Šíp, je o ní. Vznikla ale ještě před jejich seznámením.

Intimnosti prozradila tisku

Ilona Hermová pracovala v agentuře GoJa. Chodili spolu 10 měsíců, ale jejich vztah skončil poté, co Ilona sdělila pikantnosti z jejich intimního života tisku. Zpětně veřejně prohlásila, že ho ani nemilovala a fyzicky ji nepřitahoval. Považovala ho spíše za kamaráda.

Málem si ji vzal

Marika Sörösová upoutala jeho pozornost na koncertě v Berlíně. Vyhlédl si ji v hledišti. Ještě ten večer ji pozval na večeři a potěšilo ho, že mluví česky. Tříletý vztah málem skončil svatbou. Oslavila s ním i jeho šedesátiny. Jako bolestné po rozchodu dostala vilu na Karlíku.

Byl pro ni oporou

S Taťánou Smutnou se poznal na koncertě v Düsseldorfu. Tehdy byla vdaná, ale s manželem už dva roky nežila. Začátky se neobešly bez skandálu. Tehdejší partnerka Marika je nachytala v mercedesu a ztropila scénu, při které zničila zmíněný vůz. Karel byl pro Taťánu velkou oporou, když jí zemřela matka. Jejich vztah ale nakonec vyšuměl.

Zdravotní sestřička

Zdravotní sestřička Ivana Macháčková okouzlila Karla na předávání cen TýTý v roce 1999, když si tam povídali. Nakonec mu ale dala špatné číslo. Později se znovu potkali a nakonec si ji jako jedinou nastěhoval do vily na Bertramce. V roce 2008 se stala jeho jedinou manželkou. A mají spolu jeho nejmladší dcery Charlotte Ellu a Nelly Sofii.

 

Autor: HAL, roh