Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Princ William slaví 40 let! Jak vypadal v náruči Diany nebo při výcviku na pilota? Tohle jsou jeho životní momentky

21. června 2022 | 06:00

Královský palác má důvod k radosti! Princ William, následník trůnu a trojnásobný tatínek, dnes slaví kulatiny! Jak šel čas se starším synem zesnulé princezny Diany a prince Charlese? Podívejte se na jeho zásadní životní momenty.

Oproti svému rebelskému bratrovi princi Harrymu měl William klidnější dospívání. Vzorně reprezentoval královskou rodinu, vystudoval prestižní Univerzitu v St. Andrews a stal se členem britské armády. Dnes pokračuje ve šlépějích své zesnulé matky princezny Diany a podporuje různé charitativní činnosti, které měl se svým mladším bratrem na starosti. Jestliže kdysi tvořili nerozlučnou dvojici a byli si po boku v radostných, tak i těžkých chvílích, dnes spolu nepromluví ani slovo. Od té doby, co se princ Harry a jeho žena Megan rozhodli vzdát se královských povinností a žít svůj život v Americe, nemohou princové najít společnou řeč. Letos se oba královské páry sešli při příležitosti oslav jubilea Alžběty II., k usmíření ale nedošlo.

Proč je princ William nejoblíbenějším členem britské královské rodiny a miláčkem veřejnosti? Podívejte se na video:

V roce 2017 skončil se svým civilním zaměstnáním pilota vrtulníku záchranné služby. Své rozhodnutí zdůvodňoval tím, že se chce více věnovat povinnostem, které mu ukládá role prince. Stal se první osobou s nárokem na britský trůn, která v civilním životě vykonávala zaměstnání. Svůj plat však nikdy nezveřejnil a věnoval ho charitě. Vedle toho, že musí reprezentovat svou zemi, je vzorným manželem a otcem tří dětí. V následnictví britského trůnu je druhý v pořadí.

Podívejte se do fotogalerie na to, jak šel čas s princem Williamem:

Autor: Aneta Valešová