Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kate slaví 42. narozeniny! A tohle jste o ní určitě nevěděli

  • Princezna Catherine na setkání s prezidentem Koreje
    9. ledna 2024 | 06:00

    Rok se s rokem sešel a všemi milovaná Kate slaví 42. narozeniny. Celý svět, a hlavně britský národ, si získala svou skromností, laskavostí a milým vystupováním a díky svému osobitému stylu se stala vzorem pro mnoho žen. Přestože se o ní denně dovídáme mnoho informací, existuje pár věcí, které jste o ní určitě nevěděli. Které to jsou?

  • Vyrůstala v Jordánsku

    Malá Kate se sestrou a otcem v Jordánsku.
    Autor: profimedia.cz

    Většina lidí si myslí, že Kate vyrůstala s celou svou rodinou na anglickém venkově. Není to tak úplně pravda. Když byly malé Kate dva roky, její tatínek Michael dostal pracovní nabídku v Jordánsku a celá rodina se tam téměř na tři roky odstěhovala. Předškolní období tak současná princezna strávila na Blízkém východě.

    VIDEO: 5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou...

    Video se připravuje ...
    5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou • VIDEO: Videohub

  • Zpívala v kostelním sboru

    Kate uprostřed
    Autor: profimedia.cz

    Na střední škole byla Kate členkou kostelního sboru, který pravidelně vystupoval na školních akcích. Prozradila to, když v roce 2012 potkala houslistku Nicolu Benedetti a pochválila ji za skvělý soukromý koncert pro 120 lidí. Poté se jí zeptala, jestli byla nervózní. Profesionální hudebnice odpověděla, že je zvyklá hrát před dvěma tisíci lidmi, a tak se nervozita nedostavila. Kate na to odpověděla: „To znám, já zpívala ve školním kostelním sboru!

  • Navrhla svůj vlastní náhrdelník

    Kate je talentovaná i pro navrhování šperků.
    Autor: profimedia.cz

    V roce 2006 pracovala Kate pro návrhářku šperků Claudii Bradby, která ji nechala navrhnout vlastní náhrdelník. Na dlouhém řetízku byl uprostřed stříbrný korálek, vedle růženín a z druhé strany perla. Tehdy se její první výtvor prodával za více než dva tisíce korun.

  • Měla vtipnou přezdívku

    Malá Kate, které přezdívali Pískle.
    Autor: profimedia.cz

    Na základní škole jí spolužáci a kamarádi dali přezdívku Squeak (v překladu Pískle). Kate tahle vtipná přezdívka nijak netrápila, a dokonce tak pojmenovala i svého prvního domácího mazlíčka – morče.

  • Udělala rekord ve skoku do výšky

    Že je Kate i dnes vášnivá a talentovaná sportovkyně, o tom není pochyb. Sport ji bavil a vynikala v něm už na základní škole, kde při skoku do výšky vytvořila školní rekord. Pozor! Údajně ho dodnes nikdo ze stejně starých žáků za celé ty roky nepřekonal! Kromě toho miluje plavání a tenis.

  • Herečka

    Kromě sportu vynikala Kate na škole také jako herečka. Divadlo milovala a zahrála si ve dvou školních divadelních představeních. Zahrála si Elizu Doolittleovou ve hře My Fair Lady, ale také princeznu v Popelce.

  • Skoro pekařka a návrhářka

    Kate Middleton
    Autor: profimedia.cz

    Kromě chemie a biologie studovala také dějiny umění. Krátce po dokončení univerzity ale přemýšlela nad tím, že začne navrhovat dětské oblečení. Se svým bratrem Jamesem také prý uvažovala o otevření vlastní pekárny. Výtěžek by pomáhal znevýhodněným mladým lidem.

  • Podepsala předmanželskou smlouvu

    Kate Middleton
    Autor: profimedia.cz

    (Tehdejší) vévodkyně Kate byla prý první, kdo musel podepsat před svou svatbou předmanželskou smlouvu. Důvodem prý byla skutečnost, že se královská rodina chtěla vyhnout dalšímu bouřlivému rozvodu, jakým prošli Lady Di a princ Charles

  • Milovnice zeleného čaje

    Kate miluje zelený čaj, a proto vstává každý den o něco dřív, aby si ho mohla v klidu vychutnat. Přece jenom péče o tři děti a královské povinnosti dávají princezně zabrat a každá volná chvíle je pro ni vzácná. 

  • Parfém od Diora

    Všechno, co si Kate oblékne a je jen trochu cenově přístupné obyčejným smrtelníkům, často mizí z pultů a internetových obchodů rychlostí blesku. Stejné to bylo i v případě kosmetiky. Když princezna prozradila svůj oblíbený parfém, kterým je Dior Dune, rázem šla vůně na dračku. 

  • Asistentka prodeje

    Kate Middleton
    Autor: profimedia.cz

    Po škole nastoupila do módního řetězce Jigsaw, kde pracovala jako asistentka prodeje. Ke své práci byla tak loajální, že nosila oblečení této značky a kolegové si ji nemohli vynachválit. Podle jejich slov byla vždy milá, kreativní a soustředěná.

  • Alergie na koně

    V jednom rozhovoru přiznala, že je alergická na koně. Přesto se však naučila koně milovat, protože královská rodina je má v oblibě a princ William je vášnivým hráčem pola. Během jízdy na koni se navíc sbližovala s královnou. 

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.