Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nikol Moravcová: Jednou jsem manžela otrávila a teď už mám aspoň klid

23. března 2022 | 06:00

Nikol Moravcová (34) vždycky dokáže odzbrojit svou brutální upřímností. Miluje jídlo, ale neumí vařit, přestože občas při nějakém nevšedním záchvatu uvaří pro svou tříletou dceru. Manžel si okusil svoje, a tak Nikol zaměstnává několikrát denně donáškovou službu s jídlem z restaurace.

Prosím tě, Nikol, dlouho jsem tě nesledovala, pověz mi: jak se máš?

Jak je to možné? Přitom jsi moje cílovka! Byla jsem docela dlouho na Kanárských ostrovech a teď se na ně zase budu vracet. Byla jsem tam vlastně dva měsíce na Love Islandu pracovně, pak jsem si to ještě o dva měsíce prodloužila. Teď ještě k tomu hledáme větší byt a chtěla bych zůstat na Letné, protože pořád nevařím – nebo vařím, ale nikomu to nechutná, takže potřebuju bydlet někde, kde vaří výborně v restauraci. Ale když teď jedeme zase na měsíc pryč, tak to asi ještě odložíme. Říkala jsem si, že si dám i pauzu od práce, ale vůbec mi to nevyšlo, pořád makám jako blázen, jen leden byl trochu volnější. Manžel teď začal pracovat víc než já, takže jsem oficiálně na mateřské.

Jako konečně? A je to dovolená?

Samozřejmě se to ví, že mateřská dovolená není žádná dovolená, ale je hezké, že se jí mohu věnovat, mám to štěstí, že to můžu zkombinovat s prací. Nesnáším zimu a to, jak dceru musím pořád oblékat do kombinézy a všech těch vrstev, proto utíkáme za teplem, aby tyhle starosti odpadly.

A nepřemýšlela jsi tedy o tom, že si pořídíš bydlení na Kanárech?

Uvažovali jsme chvíli nad tím, ale já miluji Prahu. Můj manžel také není z Prahy, je ze Slovenska, ale také z malého města, které je stejně jako Most, ze kterého pocházím, takovým gipsy townem. V Praze jsme oba moc šťastní. Já jsem už žila ve Švýcarsku, Istanbulu a L.A., a stejně bych si z těchto různorodých destinací vybrala Prahu a z té čtvrť Letná, což je hrozně omezující. Miluji Stromovku, možná se to tam teď uvolní kolem ruské ambasády, tam by se mi moc líbilo, už jsem si tam vyhlídla takový krásný balkonek. Ne, samozřejmě si dělám legraci, ale opravdu u Stromovky bydlet, to je sen. Jen teď není úplně vhodná doba na nákup nemovitostí, tak uvidíme.

Video se připravuje ...
Zlobivá Nikol Moravcová na sebe práskla, že hazardovala se životem v nelegálních závodech • VIDEO: Igor Březina / BPŽ

Je vidět, že z Letné se občas vydáš i přes řeku! Sem do Chef's Kitchen ses přišla učit vařit?

Já jsem strašný gastropornista, miluji jídlo, i když ho neumím uvařit, a všechny, kdo to umí, neuvěřitelně obdivuji. Třeba Pavel Berky, to je můj velký kamarád, mi věnoval kuchařku a já jsem mu pochválila fotky. Recepty jsou určitě fajn, ale já jsem v tomhle upřímná k sobě i ke světu, já prostě nevařím. Jednou jsem manželovi uvařila, ale otrávila jsem ho, tak teď mám aspoň klid na zbytek života. Musím na sebe prozradit, že malé někdy uvařím, třeba ovesné lívance, omylem to dám na Instagram v té euforii – a pak lidi nabývají dojmu, že umím vařit.

Prosím tě, čím jsi ho otrávila? To by mě zajímalo...

Prosím tě, byly to těstoviny, měly být čerstvé, ale už byly tři měsíce prošlé. Jak to bylo asi třetí rande, tak to chtěl sníst, aby mi udělal radost, a pořád tvrdil, jak je to výborné. Já jsem to samozřejmě nejedla, protože to chutnalo nějak divně, a říkala jsem mu, ať to taky nejí, ale nevěřil mi a dělal hrdinu a snědl to všechno!

Takže skončil na kapačkách?

Ne, jen zažívání utrpělo, ale podívej se na nás, už jsme spolu pět let, teď máme výročí... Tinder date, kdo by to byl řekl?

No tak to gratuluji. A všechno pořád zalité sluncem, ani dítě vám do toho nehodilo vidle?

Tak při každé spolupráci se rozvádíme, je to stejné jako všude. Nevěřím, ale zároveň fandím lidem, kteří říkají, že se nehádají, naše italská domácnost je pořád nahoru dolů a už to tak bude asi napořád. Malá do toho hodila vidle akorát tak, že na sebe tolik neřveme a jsme nenápadnější ve výměnách názorů, které máme na denním pořádku.

A když nevaříš, kolikrát denně si objednáváš domů jídlo?

No třeba třikrát denně….

Mám ještě takový zvídavý dotaz: Neutíkáte na Kanáry před tou tíživou situací, která nás všechny teď sužuje?

Poprvé jsme utíkali kvůli lockdownu, to bylo loni na jaře, když jsme letěli na dva týdny a zůstali jsme tam dva měsíce. Teď to nesouvisí s tím, jaká je situace ve světě, ale jde nám spíš o malou. Má atopický ekzém a my jsme tam spokojení. Proto tak makáme, abychom mohli zase zmizet.

Baví tě pořád být tou influencerkou a plnit sociální sítě?

Nebaví, už dávno ne. Když se ti z koníčku stane práce, tak si logicky musíš najít jiný koníček. Je to na hraně, ale je to to jediné, co umím. Moderování mě taky baví, ale myslím, že v tomhle jsem dobrá, a baví mě dělat workshopy a učit lidi a předávat to dál. Je to naplňující.

Video se připravuje ...