Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Simona Krainová: Jestli chcete žít v tuně sádla, tak si v něm žijte

Video se připravuje ...
4. března 2022 | 06:00

Modelka Simona Krainová (49) se vrátila z ajurvédského pobytu na Srí Lance, kde podstoupila ozdravnou kúru. Právě tento pobyt rozpoutal vlnu diskusí nad tím, zda už to příliš nepřehání s hubnutím. Zastihla jsem ji na její oblíbené klinice, kde si nechávala omladit pleť na krku, a v rozhovoru najdete i její reakci na vlnu negativních komentářů.

Simono, na jaký zákrok jsi dneska přišla?

Byla jsem tu už minulý týden na vlasech a říkala jsem si, že bych asi potřebovala i něco jiného, protože mám ze slunce teď trochu vysušenou pleť. Tentokrát neřeším obličej, ale dekolt a krk, protože na ten my ženy hodně zapomínáme. Intenzivně pečujeme o obličej všemi prostředky, a přitom krk si to také zaslouží. Já jsem si vybrala proceduru, která se jmenuje tekutý lifting. Aktivuje vám kolagen. Udělají vám takovou výplň do krku, utvoří se tam takové malé bouličky, které se následně roztáhnou a krásně vám pleť hydratují. Vyplní ty nehezké vrásky, které my ženy, které jsme v určitém věku, už potřebujeme hydratovat. Doporučuji všem, kdo mají problémy se suchou pletí, a mluvím samozřejmě jen k těm ženám, které nechtějí stárnout s grácií – stejně jako já.

Zní to trochu bolestivě!

Vůbec to nebolí, a ještě ke všemu všude na klinikách se používá Emla, což je krém, který vám deset minut před zákrokem nanesou a který vám vše znecitliví, takže u toho můžete i spát. Dokonce to používali i na moje dítě, když šlo na odběr krve. Hrozně ho bolí jehly, tak mu dali Emlu a on mi řekl, že to bylo bezva a kdy půjdeme zase... Takže pokud mají některé ženy zábrany a bojí se bolesti, dneska už se nemusí trpět pro krásu, jak se vždycky říkalo.

Jak často se to musí opakovat?

Ideální je dát si to jednou za půl roku, ale tahle metoda je tak účinná, že jednou za rok klidně stačí.

Mluvila jsi o vlasech a já vidím, že jsi zase zkracovala. Minule ses v krátkých moc necítila a vrátila ses rychle k dlouhým, tak jak to bude tentokrát?

Je to samozřejmě z pracovních důvodů, protože jsme zase potřebovali nějakou změnu. Já jsem si vlasy sundala na svůj ajurvédský pobyt a docela mi to vyhovovalo, tak jsem si říkala, že to tak nechám, a jen jsme to trochu zahustili. Ono je tady na tom skvělé, že můžete mít každý týden jiné vlasy, když budete chtít. Když používáte návazy, neznamená to, že musíte mít vlasy po zadek, ale klidně můžete jen vlasům dodat objem.

Na kterou proceduru nedáš dopustit?

Mám ráda plazma lifting, i když to vypadá děsivě, protože je to aplikace vlastní plazmy, tak pleti to dělá opravdu dobře. Mám ráda neinvazivní zákroky. Třeba také karbonová maska nebo skin body care, což je taková mašinka, která masíruje celé tělo, a když zavřeš oči, tak to je, jako by ti čtyři ruce masírovaly pokožku. Je to výborné proti celulitidě a na rozproudění lymfy.

Jako tvář kliniky máš tu svůj vlastní pokojíček? Vypadá to, že jsi tu jako doma!

Každý pokojíček je tady můj! Ne, tady je tolik pokojíčků, že se tady vždycky ztratím a někde se tu motám. Jsem strašně pyšná, že mohu být jejich tváří, protože je to tu úžasné a strašně ráda sem chodím. Často se mě ženy ptají, co by na sobě měly změnit, tak jim radím, ať přijdou jen na konzultaci, a je možné, že odejdou jen se sklenkou prosecca, protože se ukáže, že nic nepotřebují, jen se o tom přesvědčit.

Nemohu se nezeptat na ten rozruch, který způsobilo tvé zhubnutí na Srí Lance. Spousta lidí tě kritizovala, že už jsi moc hubená, co ty na to?

Myslím si, že takhle nevypadá anorektička, ale ono vždycky, když děláš něco trochu jinak než ostatní a necpeš se zrovna u televize Babišovými párky, tak jsi divná. Lidé, kteří mě sledují, vědí, že se ráda věnuji zdravému životnímu stylu, sportuji a pečuji o sebe. Není to jen kvůli tomu, že mě mé tělo a tvář živí, ale chtěla bych tu být déle i pro svoje děti a nechci v šedesáti chodit po čtyřech jako ti lidé, kteří o sebe nedbají. Mě to baví, nabíjí mě to a jsem ráda, že mohu motivovat lidi k zdravému životnímu stylu. Nikomu své názory nevnucuji a nikoho nepřesvědčuji o tom, aby tak žili, ať si dělají, co chtějí. Mám svou platformu, kde říkám, co dělá dobře mně a mému tělu, a říkám: naslouchejte vlastnímu tělu, řiďte se vlastním rozumem a ne radami někoho jiného. Já jsem si našla to, co mi vyhovuje a v čem jsem spokojená, a to mi stačí ke štěstí. Nepotřebuji nikomu nic dokazovat. Jestli chcete žít v tuně sádla, tak si v něm žijte, nebo pokud chcete zdravé tělo, udělejte pro to něco. Hlavně na sebe buďme hodní a nechovejme se jako prasata, protože v tom světě, v němž žijeme, a po tom všem, co se teď děje, jsou tohle všechno hlouposti a měli bychom si ponechat zdravý rozum a slušnost.

Ano, situace je opravdu nevlídná, máš strach?

Myslím si, že je to úplně děsivé, a nemohu uvěřit tomu, že v jednadvacátém století se dějí takovéhle věci. Mám z Ukrajiny paní na uklízení, která včera přišla v slzách, protože je tam celá její rodina, a člověk nemá slov. Tohle si děláme my lidi. Jsme asi to nejhorší, co může být, protože se nikdy nedokážeme domluvit. Zmizel covid a najednou je tu další téma k diskusi. A pak mi volají moji ruští kamarádi, že se bojí, protože se k nim lidé chovají hrozně. Koukám na to a říkám si, že se svět snad už úplně zbláznil, pojďme vzít rozum do hrsti a řešit věci jinak než válkou a bombardováním. Nejsem ta, která by o tom měla hovořit, ale když se na to člověk dívá z laického pohledu, tak mě z toho bolí srdce.

Pojďme zkusit ukončit ten rozhovor nějakou méně tíživou notou. Co tebe vždycky povzbudí?

Většinou jsou to mé zážitky z cest, které mám v sobě, a vždycky když na mě jde nějaká deprese, tak si vzpomenu na to, jaké to bylo. Těším se, až zase někam odcestuji, pokud to půjde, protože slunce je můj nabíječ. Těším se na jaro, únor, i když jsem se v něm narodila, tak ho nesnáším a je to můj nejméně oblíbený měsíc. Tak už aby bylo léto, to mi bude stačit ke štěstí.

Video se připravuje ...