Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Alice Bendová: Syn mi říká, ať nežeru! Musím zhubnout, jinak si mě Michal nevezme

27. ledna 2021 | 06:00

Přítel Alice Bendové (47) jí připravil opravdu velké překvapení. V roztrhaném županu mu řekla ano na žádost o ruku. Já jsem byla zvědavá, jaký byl prsten, jaké budou šaty, kde se bude konat veselka a kam se pojede na líbánky. Taky se Alice přiznala, že začíná okamžitě hubnout, a zeptala jsem se i na miminko.

Alice, zaznamenala jsem ty krásné zprávy, moc gratuluji! Bylo to pro vás velké překvapení?

Ano, a to o to větší, že mi ani nenaznačil, že bych si mohla sundat ten hnusný župan, který jsem měla na sobě, a vzít si třeba aspoň tepláky a tričko, které v době karantény považujeme za společenský oděv.

Takže to bylo zcela spontánní?

Bylo to tak spontánní, až jsem se z toho orosila. Byla jsem už dokonce odlíčená, takže jsem na tom ksichtě neměla ani make-up, prostě tak, jak mě pánbůh stvořil. Jen v županu s urvaným rukávem! Ale na druhou stranu je mi to takhle milejší, nikdo na mě nevidí, jsem to já, jsem tam sama za sebe, než aby to bylo třeba v nějaké restauraci, kde by na nás všichni koukali!

Tak vás má takhle nejraději, v županu a bez make-upu!

No nevím, ale on mě teď moc jinak nevídá, takže asi ani neměl šanci najít nějakou vhodnou chvíli, kdy bych na sobě měla aspoň ty tepláčky!

Myslíte si, že se na to dlouho připravoval?

Myslím si, že ano, protože ten prstýnek nechal dělat na zakázku v dílně Jitky Kudláčkové, kam já občas chodím, takže ví, co mám ráda. Že to nechá udělat na zakázku, tak to bych nečekala, to jsem ho hodně podceňovala.

Trefil se vám tedy úplně do vkusu?

Já jsem si minulý rok na podzim prohlížela katalog Jitky a v něm byl tenhle prsten, ale s růžovými brilianty a já jsem na něj koukala, a dokonce si ho fotila a strašně se mi líbil, akorát ty růžové brilianty, ty jsou strašně drahé. No a Michal koukal a říká: „Ten se ti líbí, jo?“ No a od té doby jsem se o tom ani nezmínila, nic, a on mi nechal udělat ten samý, ale v bílém.

Podívejte se na rozhovor s Alicí Bendovou:

Video se připravuje ...
Alice Bendová: Já stará bába vedle chlapa co zhubl 14 kilo

Kdyby žádaly ženy o ruku muže, jak by vypadala vaše žádost?

Nejsem úplně romantička, ale jako ženská bych asi připravila jiný vhodný moment. Trochu jste mě zaskočila, takže by to chtělo trochu víc se nad tím zamyslet, ale v každém případě by to nebylo nikde mezi lidmi nebo před kamerou, to bych umřela, takže asi podobně, jako to udělal on, ale asi ne doma, i když těžko říct, třeba bych to udělala stejně.

Když zůstanu u toho přehozeného systému, kdyby ženy žádaly o ruku muže, myslíte si, že by bylo více svateb?

Asi ano, my jsme takové vdavekchtivé a podvědomě po tom svazku většina žen prahne. Chceme tu romanci, tu pohádku, ten prsten, ty šaty. Takže určitě.

Jak budou vypadat vaše snubní prsteny? Teď jsou v kurzu různě atypické s osobním prvkem, jako jsou otisky prstů a podobně!

O tom jsem ještě vůbec nepřemýšlela. Myslím, že nám Jitka Kudláčková poradí, když je to od ní, určitě bude mít spoustu nápadů, jak doplnit ten, který už mám.

Už přemýšlíte o šatech? A máte oblíbeného návrháře, českého třeba?

Hahaha, kdyby někdo navrhoval nějaké pěkné župánky třeba! Já jsem strašný sedlák, ale chtěla bych to změnit. Někdy bych chtěla být super oblečená, ale přijde mi, že na to nemám čas. Nemám stylistu ani návrháře, ale klidně se mi mohou ozývat.

Jak byste si ty šaty představovala?

Jako bílou košili do půlky stehen z úplně jemňoučkého materiálu, do kterého když foukne vítr, tak se nadmou, a k tomu bych chtěla být bosa.

Takže svatba bude někde v teple?

Samozřejmě nad tím pořád uvažujeme, moc by se nám to líbilo, ale máme velkou rodinu, takže to musíme zvážit. Možná pojedeme do tepla jen s dětmi a pak tady uděláme doma mecheche, ale ještě nevíme.

A první svatba byla velká?

Asi sto dvacet lidí, docela velká!

Splnila vaše sny a očekávání?

Byla skvělá! Já jsem moc sny neměla, šaty se mi moc líbily, ale to jsem taky byla asi o padesát let mladší. Moc ráda na to vzpomínám. Večírek po svatbě s kamarády byl bezvadný, všechno to sedlo skvěle, lidi byli skvělí. Užila jsem si to až do rána! Tančila jsem bosa, to já se musím vždycky rychle zout, a tančila jsem všude, i na stolech! Mám ráda takové ty řecké nebo romské svatby, prostě živo. S věkem ale člověk dozrává a chce mít trošku větší klid, takže teď už bych sama za sebe volila trochu klidnější scénář. Znám mého Michala, a ten by taky nebyl asi pro něco moc velikého. Taky doba tomu nenahrává, ale všechno se dá přizpůsobit. Nepůjdu za každou cenu proti pravidlům.

Prožíváte tohle zasnoubení nějak jinak?

Ano, protože už mám děti. Když myslím na svatbu a na budoucnost, tak vždycky myslím na ně, to předtím tak nebylo, to jsem byla v tomhle směru svobodná. Teď, i když je to moje svatba, tak myslím na to, aby jim se to líbilo a vyhovovalo jim to.

Jak na to děti reagovaly?

Tak Alička je nadšená a už shání šaty. Ta není jako já, ta potřebuje být úplně nejkrásnější na světě, ta už je shání a navrhuje, jde se svou nejlepší kamarádkou a už se vidí, jak hází rýži! Co se Váši týká, tak ten k tomu přistupuje úplně normálně, vypadá, že je mu to úplně jedno, ale myslím si, že není, řekla bych, že je rád, protože má Michala rád.

A co jméno, budete si ho měnit?

Nebudu, protože děti jsou Bendovy a kvůli nim si jméno nezměním. Jediné, co připadá v úvahu, bude to, že si připojím druhé příjmení za stávající jméno.

V létě jste byli na dovolené obytňákem – osvědčilo se to, nebude svatební cesta v tom duchu?

Spíš si myslím, že pojedeme na svatební cestu na naše oblíbené Tenerife. Já vím, že to není originální, ale je to tam naše a strašně to tam milujeme. Popřípadě bychom mohli zkusit jiný ostrov, třeba Lanzarote. Kanárské ostrovy jsou naše oblíbené, je tam celoročně hezky a není to daleko.

Nevěsty vždycky mají takové to předsvatební šílenství, hubnou a různě se zkrášlují, plánujete také něco?

Hodlám rozhodně zhubnout, protože jestli se mu tam vystavím takhle, tak se budu hodně divit, jestli řekne ano! Tohle je prostě karanténní peklo. Já jsem hrozná, já nechodím na žádné procedury, na kosmetiku, na nehty, nic. Rozhodně si nechám udělat krásné vlasy, u Kotlára se o mě vždycky krásně postarají. Na nehty si fláknu nějaký svůj lak, ale zhubnu! No teď jste mě úplně naladila, já už to nesmím odkládat, nebo se dostanu na pětaosmdesát! Já pořád lezu do té lednice, buď upíjím šlehačku, nebo si cvaknu vaječňáku, a včera jsem upekla svůj první kváskový chleba. Byl tak výborný, že jsem ho sežrala půlku s máslem ještě teplý!

A Michal si tu svou vymakanou fyzičku stále drží?

Ano, stále drží.

A syn jako osobní trenér to už vzdal?

No ten se na mě vždycky podívá a řekne mi: „Mami, ty kráso, už nežer!“ Nebo: „Když se dneska přejíš, zítra se ti nebude chtít ráno běhat!“ A má pravdu! Takže musím sama začít. Já pořád chodím a něco dělám, ale bohužel ten výdej je pořád menší než příjem!

Vendula Pizingerová nám všem tady vytřela zrak miminkem v sedmačtyřiceti, což je úžasné, tak jsem se chtěla zeptat: jak to vidíte vy?

Já na to vždycky odpovídám tak, že máme čas, že to všechno začneme řešit až po svatbě. Jsme mladí prosperující lidé a máme spoustu času!

 

Video se připravuje ...