Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jana Švandová: Měla jsem mindrák z prsou i z toho, že nemám dlouhé nohy

18. ledna 2021 | 06:00

Loni měla Jana Švandová (73) diář nabitý k prasknutí. Kvůli pandemii koronaviru se ale naučila svůj čas trávit jinak. Užívá si čtyř vnoučat a celkově se víc věnuje rodině. Co dělá ve svém volném čase a kvůli komu by chtěla „vypilovat“ angličtinu? Jana Švandová je velmi pozitivní, optimistická a milá. A také jako babička funguje na výbornou. V době našeho rozhovoru hlídala třináctiletého vnuka, který měl to dopoledne distanční výuku. „Nachystám mu svačinu a jdeme na to,“ oznámila.

Vypadáte výborně. V jakém životním období jste se cítila nejlépe?

Pro mě bylo nejhezčí životní období, když už jsem se cítila jako zralá žena, byla jsem matkou. Asi od čtyřicítky do šedesátky, a vlastně i teď. Každé životní období má něco do sebe. Ani to stáří není špatné, sice už nemáte tolik energie, není tak bezstarostné, ale není to špatné. To se stane každému, že zestárne a život se mu začne krátit. Škoda každého promarněného roku.

Postrádala jste někdy sebevědomí?

Mockrát. Jako mladá holka jsem měla mindrák ze svých bujných vnad, z toho, že nemám dlouhé nohy nebo že jsem malá. A v naší profesi, když se vám něco nepodaří, je hrozně jednoduché vám vzít sebevědomí.

Loni se vám narodilo čtvrté vnouče. Jste hlídací babička?

Když mám čas, tak ano. Mě to baví. Ráda hlídám jak třináctiletého vnuka, tak obě vnučky. Například včera jsem s nimi točila Popelku a Malou mořskou vílu. Holky si vzaly kostýmy a vyhrály jsme si. Pořád si pro ně něco vymýšlím.

Video se připravuje ...
Jana Švandová v 70 letech modelkou! S její figurou si to může dovolit • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...