Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Miluše Bittnerová: Dvě děti bych nezvládla!

11. května 2020 | 06:00

Miluše Bittnerová (42) porodila dceru, i když už byla smířena s tím, že děti mít nebude. Ale řeči plné patosu nevede. Sexy moderátorka a herečka se i na mateřství dívá vtipně a s nadhledem.

Do telefonu jste říkala, že teď většinu času trávíte na venkově. Táhne vás to z města?

Naprosto. Ve dvaceti jsem byla šťastná, že můžu být v Praze, ale poslední tři roky jsem každé léto strašně naštvaná, když tu musím být. I s kamarádkami jsme si v těch dvaceti říkaly, hurá víkend, pojďme udělat mejdan, nějakou akci, kde bude spousta lidí, a teď? Pořád si říkám hurá víkend, ale tentokrát chci mít klid. Stáří je prostě tady.

Projevuje se u vás věk třeba tím, že potřebujete být sama?

To mám odmalička. Miluju mít kolem sebe hodně lidí a stejně tak miluju být sama. Musím to všechny kolem sebe naučit. Teda malou asi zatím ne.

Nese špatně, když nejste spolu?

Vůbec ne. Je od začátku zvyklá na péči nás obou. Byli jsme donuceni okolnostmi.

Jak to?

Po porodu mi říkali, že mám velká prsa, takže nebudu mít mléko. Ale já ho měla, jenže dcera se naučila pít pět minut a dost, takže já musela odstříkávat. Vydržela jsem na elektrické odsávačce přes šest měsíců, což bylo náročný, ale díky tomu jsme se s mužem střídali při krmení i v noci. Vždycky se jeden z nás vyspal. Každopádně je naše mrně zvyklé na oba. A tatínek je fakt šikovný, takže se od něj některé věci učím.

Co třeba?

Je hodně trpělivý.

Změnilo se ve vás něco těhotenstvím?

Můj analytický mozek zblbnul. Kvůli těhotenství odešla spousta IQ. Třeba jsem přestala číst návody. Přečtu si je pětkrát, ale k ničemu. Naštěstí ho tam část zůstala, takže získávám dost informací i co se týče výchovy a výživy. Mateřské servery jsou výborné. Představuju si lidi, kteří tam píšou. Někdy si je rozkliknu a zjistím, že za tři roky jeden člověk napsal dvacet tisíc příspěvků. Co, sakra, dělá, že na to má čas? Ale nejlepší je pobavit se s někým, kdo si mateřstvím prošel. To pak zjistíte, že důležité je se z toho nepos…

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...