Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Martin Kavan: Kvůli Poště pro tebe mě režiséři nechtějí obsazovat

15. února 2020 | 06:00

Lidé, kteří se neviděli mnoho let, přestože k sobě kdysi měli blízko, se opět setkávají, usmiřují se a začínají psát novou etapu svých příběhů. To se děje díky pořadu Pošta pro tebe, který sledujeme už několik let v České televizi. A je to také zásluha herce Martina Kavana v roli pošťáka Ondry, který v nich dokáže vzbudit důvěru.

Na rozhovor s Martinem Kavanem jsme se vydali do Davle – městysu nedaleko Prahy, kde díky své manželce Tereze zapustil kořeny již před čtrnácti lety. Povídali jsme si v místní řecké taverně a on věděl, co je tu třeba ochutnat – grilovanou cuketu, nakládané ančovičky, grilovaný sýr halloumi a samozřejmě salát tzatziki. A k tomu jsme popíjeli řecký čaj hojník horský.

Máte rád řeckou kuchyni?

Teď už určitě a mělo na to velký vliv, že jsem se skamarádil s Vladimirosem, majitelem taverny Thessaloniki. Doma jinak vařím hlavně česká jídla, která chutnají nám všem, i když jakékoli inspiraci se nebráním.

Musím říct, že vařím rád, takže každý den máme doma teplou večeři. Peču ryby, dělám svíčkovou, líčka na víně, segedínský guláš i boloňské špagety. Snažíme se jíst zdravě, takže nekupujeme braky, čili průmyslově upravené potraviny, ale na druhou stranu – že by u nás byly jen biovýrobky a nic jiného bychom nevzali do pusy, to také ne. Kupujeme například úplně běžné rohlíky, pokud si je zrovna neupečeme společně s dětmi doma. A ty domácí jsou opravdu vynikající!

Přestože jste už patnáct let pošťákem Ondrou, také se hodně věnujete výchově svých dětí a chodu vaší domácnosti…

S manželkou jsme se dohodli, že se po

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Věra Keilová
Video se připravuje ...