Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nikol Moravcová: Móda už mě nebaví a doma se sotva učešu

24. dubna 2019 | 06:00

Nikol Moravcová (31) čeká své první miminko, a do toho se ještě vrhla do nového projektu, který je také tak trochu jejím dítětem. V druhém trimestru se jí daří líp, zatímco začátek těhotenství protrpěla. Vypadá to, že bude mít s manželem Karolem holčičku, ale ještě není nic potvrzeno. Práskla na sebe, že už ji nebaví móda ani párty, a ještě mnohem víc!

Potkáváme se v novém butiku Baťa. Jaký je tvůj vztah k této značce?
Loni jsem byla jejich ambasadorkou a je to pro mě čest, lokální trh je pro mě důležitý. Jako malá jsem nosila cvičky a je to spjaté s mým dětstvím. Moje mamka nedá na tuhle značku dopustit, takže mě to naučila nosit – a kupovat si i kabelky. Mamka to tedy pořád ladí s botami, což se už teď nutně nemusí. Baťa a Zlín jsou moje srdcovka.

Jsi teď těhotná, ale koukám, že podpatky máš pěkně vysoké – počítáš s tím, že je vyhodíš a pořídíš si pohodlné tenisky?
Tak, jak vypadám dneska, tak normálně nevypadám, normálně nechodím ani namalovaná, sotva se učešu a boty nosím ty nejpohodlnější. Tyhle boty jsou ještě na platformě, ale jen jsem přeběhla ulici, a už jsem zadýchaná.

Vůbec nevypadáš jako v šestém měsíci!
Umím to dobře maskovat, já jsem totiž vždycky vypadala, jako bych byla těhotná, jak jsem byla prohnutá, takže jsem zvyklá to maskovat.

Je to tvé první těhotenství. Jak jsi ho prožívala – bylo ti ty první měsíce špatně?
Hrůza. První trimestr byl peklo, pozvracela jsem každé letadlo, v kterém jsme letěli, ale potom jsem se naučila pravidelně jíst, každé dvě hodiny. Teď jsem už v druhém trimestru a cítím se líp, ale není to žádná hitparáda. Závidím ženám, které měly skvělé těhotenství, nevím, jestli to souvisí s tím, zda to bude kluk, nebo holčička, ale všichni tipují holku, protože mám strašnou pleť a není mi dobře, a jak se říká, holky berou krásu. Sama jsem zvědavá, co to bude, zatím to vypadá na holku. Doktor nám řekl, že máme hrozně fotogenické miminko, ať je to, co je to. To by mě zajímalo, po kom to má!

Teď je trend ve světě nevnucovat dítěti ani jedno sexuální zařazení a vychovávat ho neutrálně. Co si o tom myslíš?
Přestože jsem hrozně otevřený člověk, mám spoustu kamarádů gayů a lesbiček, tak v tomhle tedy budu absolutně radikální. Pokud to bude holka, rozhodně ji nebudu oslovovat jako "to" ani z ní nebudu dělat kluka – nebo obráceně... Nejhorší jsou zženštilí chlapečkové, na kterých si maminky něco kompenzují. Já jsem tak trochu kluk, protože taťka mě pořád tahal na všechny sporty, což se mi dost hodí, protože díky tomu mám i takovou vyřídilku. Moje o jedenáct let mladší sestra je úplný opak. Celá naše rodina je hodně temperamentní, kromě ní, ona je spíš tichá a introvertní. Možná se na ní odrazily všechny ty naše temperamentní povahy nebo to, že ji hlídala babička jehovistka. Mně fakt, že jsem trochu chlap, v životě docela pomáhá, především v byznysu.

A miminko bylo plánované, nebo to byla náhoda? Naposledy jsme spolu mluvily loni před šňůrou festivalů a párty, takže se to povedlo někde ve stanu?
Ve stanu určitě ne. My měli líbánky na festivalu Burning Man, a to bylo na prd. Všichni si myslí, že se to stalo tam, ale to nešlo, tam byl všude samý písek. Povedlo se nám to v listopadu, docela rychle jsme zaseli, oba jsme Raci, tak jsme chtěli letní dítě. Minulý rok už jsem po té šňůře festivalů řekla, že mám dost na pár let. Mám to v takových intervalech, nejdřív mě bavilo cestování, to už teď taky nemusím, pak móda, ta už mě taky přestává bavit, tak teď bude další období – bejby, a to mě snad neomrzí.

Po tom, jaká jsi byla párty žena, nebude ti scházet sklenička a to všechno?
Myslím, že byl nejvyšší čas. Baví mě i to, že mám teď pauzu od cigaret. Bála jsem se, že nevydržím bez prosecca, protože to miluju, ale vůbec mi to nevadí. Ono se to v tom těle přenastaví. Přestalo mi chutnat všechno, co jsem milovala, i avokádo a vajíčka, a začala jsem jíst sladké, což jsem nikdy nejedla. Myslím, že to na mně bude brzy vidět. Přibrala jsem zatím půl kila, ale obávám se, že pak přijde ten skok, kdy mě nebudete poznávat, budu mít dvojitou bradu, budu celá nateklá. A pak budeme vzpomínat na tenhle rozhovor!

Prosím tě – ty ses ještě teď v tom požehnaném stavu rozhodla dělat úplně novou reality show. Kde to vzniklo?
Jednoho dne jsem si řekla, že bych si ráda někdy udělala čaj a reality show.

Čaj?
No, protože jsem si ani nestíhala udělat čaj. Reality show má mou a manželovu myšlenku, ale je za tím obrovský štáb. Možná by se to mohlo zdát jako blbost, ale má to velký přesah. Uvědomila jsem si, že budu matka a že nechci, aby moje děti sledovaly youtubery nebo influencery, kteří mastí hry. Tak jsem se rozhodla udělat tuhle show, aby z ní vyšel člověk, který bude vzdělaný, inspirativní a bude předávat nějakou dobrou myšlenku a motivovat. Jmenuje se to Instahero, jako hrdina Instagramu, a věřím, že toho, který bude mít nějaký zajímavý přesah, určitě vybereme.

Na konci porodíš svého vlastního Instahrdinu!
Právě že vůbec nevím, jestli to svoje dítě budu cpát na Instagram. Nechci tam dávat všechny osobní věci a nemyslím si, že bych chtěla mít maminkovský Instagram. Teď možná říkám něco, a nakonec bude tak roztomilý, že ho budu mít plné sociální sítě!

Autor: roh, roh
Video se připravuje ...