Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Luxusní velikonoční nádivka: S uzeným, kopřivami, houbami nebo se špenátem

28. března 2024 | 06:00

Nejlepší příloha k pečínce je jednoznačně nádivka. K Velikonocům zkrátka patří a pochutná si na ní vždy celá rodina. Máme pro vás čtyři recepty na skvělou jarní nádivku. Který je nejlepší? To záleží jenom na vašich chutích!

Čtyři recepty na výbornou velikonoční nádivku:
1. S uzeným masem
2. S masem a kopřivami
3. S houbami - recept s kuřetem i bez masa
4. Špenátová vegetariánská nádivka

Nádivka s uzeným masem

Naprostou klasikou je velikonoční nádivka s uzeným masem. Tady nemůžete šlápnout vedle. Můžete jí naplnit kuře a upéct vše dohromady, ale skvěle chutná i jen tak, dokřupava upečená v pekáčku.

Recept na nádivku s uzeným masem najdete ve článku níže:

S masem a kopřivami

Velikonoční nádivka s čerstvými kopřivami je tradiční klasikou, která by neměla chybět na velikonoční tabuli. Pokud kopřivy neseženete, nahraďte je čerstvou petrželovou natí nebo pažitkou. I tak bude skvělá.

Recept na kopřivovou nádivku najdete ve článku níže:

Nádivka s houbami s kuřetem i bez masa

Velikonoční nádivka s houbami můžete podávat na pekáčku jako bezmasý pokrm, a nebo ji použít jako náplň do kuřete. Ať už se rozhodnete jakkoli, s touhle nádivkou určitě zabodujete.

Recept na houbovou nádivku najdete ve článku níže:

Vegetariánská špenátová nádivka

Dali byste si velikonoční nádivku, ale nemáte v oblibě uzené maso nebo si prostě jen chcete upéct bezmasou variantu? Pak si vás určitě získá tato špenátová nádivka, kterou je nejlepší servírovat na Zelený čtvrtek.

Recept na nádivku se špenátem najdete ve článku níže:

 

Autor: red

Velikonoce

Termín Výpočet data Pašijový týden Velikonoční recepty Zvyky a tradice Velikonoce ve světě Kam na Velikonoce

V našem velikonočním speciálu najdete vše, co hledáte. Víme, kdy budou velikonoční prázdniny i jak budou mít otevřeno v obchodech.  Řekneme vám, jak uplést pomlázku, vyfouknout a obarvit vejce, vyrobit velikonočního zajíčka. Poradíme vám, jak připravit nejlepšího beránka, mazanec nebo nádivku, a dáme vám spoustu receptů z vajec. S námi si Velikonoce užijete!