Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

V Londýně se zbláznili: Zahájili vánoční prodej!

Fotografie
4. srpna 2010 | 09:43

Ač je srpen a do svátků klidu a míru zbývá 148 dní, v obchodním domě Selfridges na hlavní nákupní tepně Londýna Oxford Street už mají Vánoce. Od začátku měsíce v něm vyzvánějí koledy a již za tři týdny zákazníka uvítají nazdobené stromky a nápisy Šťastné a Veselé!

Lidé, kteří z letní rozpálené ulice vstoupí do obchodního domu, si musí myslet, že jim slunce zatemnilo mozek. Ale není to tak. To jen vedení anglického obchodu vůbec nepřijde divné, když mezi ozdobičkami, zasněženými stromečky a Santa Clausi pobíhají polonazí upocení lidé v šortkách.

„Myslíme, že Vánoce mají na lidi velmi pozitivní vliv. Tak proč nezačít co nejdříve,“ vysvětlila rozhodnutí podniku Selfridges ředitelka oddělení Geraldine James. „Ze začátku zákazníci reagovali dost překvapeně, ale byli také velmi šťastní. A my uděláme pro zákazníka cokoli,“ dodává.

Kompletní dekoraci ale ještě obchodní dům zvolenou nemá. Minulý rok bylo in národní téma. Zasněžené doubledeckery, Big Ben, vlajky a ozdoby v národní trikolóře. Pro co se rozhodnou letošní rok?

Nutné dostát pověsti

Centrum Selfridges je vánočními svátky proslavené. Nejen, že již pět měsíců dopředu zabalí dárky do svátečního papíru. Také si dům zahrál v jednom z nejznámějších vánočních hitů Láska nebeská, kde hlavní roli ztvárnil Hugh Grant, Colin Firth, či Liam Neelson a v miniroličce prodavače právě v tomto

Koledy zatím hrají pouze v jednom z mnoha oddělení, které obchodní centrum má. Zákazníci se mu tedy – pokud zimní svátky moc nemusí – mohou bez problémů vyhnout.

Autor: amp
Diskuse ke článku
.
Související články