Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bílá, Morávková, Krejčíř: Dárek, na který nezapomenu

Lucie Bílá
25. prosince 2009 | 05:30

Celebrity nám prozradily, jaký byl ten nej dárek, který kdy dostali. Pro Lucii Bílou je takovým dárkem 180 kg vážící křišťál, pro Danu Morávkovou zase cesta do neznáma. A pro ty ostatní...

Lucie Bílá
Křišťál z Brazílie

Zpěvačka a zlatá slavice Lucie Bílá (43) si nádherný dárek dovezla po svém vystoupení v Žatci. A lehké to doslova a do písmene rozhodně neměla. Dárek totiž váží neuvěřitelných 180 kilogramů! „Je to ten nejkrásnější křišťál, jaký jsem kdy viděla. Pochází z Brazílie a věnoval mi ho jeden z pořadatelů koncertu a majitel galerie Jaromír Havel.“ Svůj vzácný poklad má Lucie stále na očích, zdobí dům mezi jídelnou a obývacím pokojem. „Jeho energie tak sahá do celého prostoru prvního patra domu,“ tvrdí Lucka a dodává, že je to jeden z nejkrásnějších dárků, jaký kdy dostala.

Lucie Bílá
Autor: Ladislav Křivan

Dana Morávková
Výlet do neznáma

Dokonalé a utajené překvapení si připravil pro herečku Danu Morávkovou (38) její manžel skladatel Petr Malásek (45). K narozeninám ji věnoval cestu do Verony. „Petr mi jen řekl, ať si sbalím kufry na několik dní, vezmu si jedny společenské šaty a už jsme seděli v autě.“ Dana netušila, kam ji manžel veze ani co ji čeká. „Až po několika hodinách jízdy jsem pochopila, kam míříme, ale i tak to bylo obrovské překvapení, když jsme dojeli do Verony a navštívili operu Aidu.“ Dana s úsměvem dodává, že na takový originální dárek nikdy zapomene.

458070:gallery:true:true

Jiří Mádl
Hokejová výstroj

Herec a idol ženských srdcí Jirka Mádl (23) dodnes nezapomene na dárek, který kdysi našel pod vánočním stromkem. „Když jsem vysněnou hokejovou výstroj dostal, vůbec jsem ji nechtěl sundat a chodil jsem v tom pořád. Na záchod i k obědu. Tohle oblékání mi vydrželo asi týden, pak jsem ji s chutí odkládal,“ přiznává Jirka.

Jiří Mádl
Autor: archiv TV NOVA

Radka Fišarová
Kytara na míru

Zpěvačka Radka Fišarová (31), která excelovala v muzikálu o Edith Piaf, hudební nadání nezapřela ani jako dítě a od toho se odrážel i dětský sen. „Od mala jsme doma hráli na různé nástroje a mým snem bylo hrát na bicí.“ Rodiče a sousedi Radky byli určitě šťastni, že se tak nestalo, protože nakonec zpěvačku okouzlil jiný nástroj. „Když jsme začali hrát se sestrou v kapele, tak jsem si přála mít pořádnou kytaru,“ zavzpomínala Radka, která ji nakonec dostala k narozeninám. „K šestnáctinám mi máma s tátou nechali vyrobit kytaru na míru u výborného výrobce kytar Ládi Kučery »Huberťáka« ze skupiny Hop-Trop. No a pak byl ode mě klid. Protože, kdo si hraje, nezlobí,“ říká Radka s úsměvem.

Radka Fišarová
Autor: archiv Radky Fišarové

Marek Ztracený
Vybrečené psisko

Mladý zpěvák Marek Ztracený (24) vždycky toužil po psovi a po dlouhém přemlouvání táty se ho dočkal. „Bylo mi devět a dozvěděl jsem se, že se někomu u nás v Rudě narodila štěňátka. Dlouho jsem tátu přemlouval, až svolil, že si ho můžu dojít vybrat.“ Na dvoře pobíhalo sedm velkých štěňat ne zcela jasného původu a Medlin Markovi padla hned do oka. „Zamiloval jsem se do ní okamžitě, vypadala ze všech nejchytřejší.“ Dva kilometry nesl zpěvák pětikilového psa v náručí a okamžitě se šel pochlubit k tátovi do práce. „Když jsem přinesl to obrovské huňaté klubko a ukázal se i s Medlin, tátu málem trefil šlak. Fenu nikdy nechtěl, jen psa a nakázal mi ji okamžitě vrátit!“ Marek si ale vytouženého psa vybrečel a dnes je Medlin u Ztracených v Železné Rudě už patnáct let.

Marek Ztracený
Autor: Sony BMG

Tomáš Krejčíř
Ošťěp místo lásky

Moderátor a herec Tomáš Krejčíř (38) se v jedenácti letech beznadějně zamiloval do blonďaté sportovkyně, ale místo opětované lásky dostal ošťěp. „Byl jsem na atletických závodech s kamarádem a závodila tam i jeho starší sestra. Házela oštěpem.“ Tomáš byl do oné blonďaté krásky spontánně a bezhlavně zamilován a stále ji na závodech sledoval. „Asi si myslela, že mě tolik zajímá sport, tak mi ten dřevěný oštěp po závodech darovala.“ Tomáš přiznává, že byl tenkrát docela zklamaný, ale zážitek to byl tak velký, že by prý doma dokonce dárek z lásky někde objevil.

Tomáš Krejčíř
Autor: Jiří Hadač

Autor: Hana Pokorná
Diskuse ke článku
.
Související články