Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

6 tipů pro šetrné praní

16. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

V dnešní době plné automatických praček je až s podivem, že ne každá hospodyňka – natož pak muž, umí své oblečení správně vyprat. Každý materiál a barva vyžadují svoji speciální péči. Jak tedy prát co nejšetrněji k oblečení? Není to žádná věda, stačí si jen osvojit pár jednoduchých triků, díky kterým ušetříte peníze, námahu i čas.

Jemné materiály

Už se vám někdy stalo, že se vám nešetrným praním například zatrhlo očko v jemné krajce? Že vám během praní zip poškodil jiný kus oděvu? Nebo že se vám suchý zip přichytil na punčošku? Skvělou vychytávkou pro všechny tyto nechtěné příhody je takzvaná síťka na prádlo. Lze v ní prát jak kusy oděvů, které jsou náchylné k poškození, tak oblečení, které by mohlo být původcem tohoto poškození. Síťka je ideální také na praní záclon, pokud z nich nechcete sundávat kolečka či háčky. Velmi odolná síťka zaručí šetrné praní prádla a tím jeho delší životnost. Jemnému prádlu nabízí ochranu při praní, máchání i ždímání.

Síťka Profissimo je k dostání ve dvou velikostech, cena od 49, 90 Kč v drogeriích dm.
Autor: Profissimo

 

Praní jemných materiálů vyžaduje nejen ochrannou síťku, ale také speciální prací prostředek, který vlákna ochrání. Denkmit prací prostředek na jemné prádlo je určen na praní jemných tkanin i membránového a sportovního oblečení. Speciálně vyvinuté ošetřující formule chrání vlákna před poškozením a také zachovávají barvy zářivé, to vše již při teplotě praní od 30°C.

Denkmit tekutý prací prostředek na jemné prádlo, 30 PD za 69, 90 Kč
Autor: Denkmit

Bílé oblečení

Před každým praním je třeba prádlo pečlivě roztřídit dle barev. Pokud perete bílé oblečení ve stejném pracím prášku jako barevné, pak rychleji ztrácí svůj jas a má sklony k šednutí. Proto je vhodné volit speciální prostředek na bílé prádlo. Například Denkmit prací prostředek na bílé prádlo byl speciálně vyvinutý pro praní bílého a jemného oblečení. Umí chránit proti zašednutí, bez potřeby použití speciální bělidla. Pere do hloubky vláken již při teplotě od 30°C.

Denkmit tekutý prací prostředek na bílé a jemné prádlo, 40 PD za 66, 90 Kč
Autor: Denkmit

Černé oblečení

Chcete-li zabránit blednutí vašich oblíbených černých kousků, opět sáhněte po speciálním pracím prostředku. Myslete na to, že černá byla, je a bude stále „in“, a tak je škoda se loučit s oblíbenou halenkou, jen kvůli tomu, že ztratila barvu. Stejně jako bílá, tak i černá barva vyžaduje svou péči. Ideálním tipem je Denkmit prací prostředek, který chrání před vyblednutím barev. Pere do hloubky vláken již od 30°C.

Denkmit tekutý prací prostředek na tmavé a černé prádlo, 40 PD za 66,90 Kč
Autor: Denkmit

Silně znečištěné materiály

Jak si poradit se silně znečištěnými oděvy? Zkuste trik našich babiček, který ale stále funguje! Denkmit žlučové mýdlo spolehlivě odstraňuje mastnotu a skvrny od oleje, krve, make-upu atd. Je ideální k předeprání spodního prádla, límečků nebo i manžet. Stačí ho aplikovat měkkým kartáčkem těsně před praním přímo na znečištěné místo, nechat 5 minut působit a poté vyprat obvyklým způsobem.

Denkmit žlučové mýdlo, 250 ml za 34, 90 Kč
Autor: Denkmit

Zašedlé a špinavé prádlo

I oblečení, nad kterým jste už dávno zlomila hůl, můžete znovu dodat bělost! Prostředky obsahující aktivní kyslík odstraňují nejen skvrny, ošklivé zašednutí, ale i nepříjemný zápach. Dekmit Oxi Power je vhodný zejména pro praní silně znečištěného bílého prádla – spodního prádla, košil, triček, ale i například ubrusů. Jednoduše ho přidejte k pracímu prášku nebo v případě velmi odolných či špatně odstranitelných skvrn aplikujte přímo na látku.

Denkmit odstraňovač skvrn na bílé prádlo Oxi Power, 750 g za 79,90 Kč
Autor: Denkmit

Dezinfekční prostředky

Přineslo vaše dítko ze školy vši, nebo prostě jen potřebujete zneškodnit bakterie a speciální viry, které se drží ve vašich textiliích? Ať je to tak či tak, použijte Denkmit dezinfekční prostředek, který účinkuje již od 15°C. Je vhodný pro všechny prací programy i textilie, včetně barvených a jemných tkanin dokonce i vlny. Neobsahuje barviva ani vonné látky a proto je ideální pro alergiky. Je ideální pro kojenecké a dětské oblečení, pro textilie, které jsou často vlhké nebo propocené (spodní prádlo, sportovní oblečení, ručníky, osušky, župany, plavky) nebo pro ruční praní.

Denkmit dezinfekční prostředek na prádlo sensitive, 15 PD za 49, 90 Kč
Autor: Denkmit

 

Více informací se dozvíte zde.

O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...