Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zima na vás bude krátká: Ty nej bundy, které vás spolehlivě zahřejí

1. prosince 2022 | 06:00

Bundy nevyhnutelně zůstanou naší každoroční stálicí, nezbytnou součástí stylového zimního arzenálu. O vaši pozornost se sice přou s o něco elegantnější variantou v podobě vlněných kabátů, avšak bundy vás přece jen více zahřejí. A navíc – nemluvíme tu o vzhledu nemotorného sněhuláka, ale o sofistikovaném prošívání i ultra cool bundě pánského stylu, která si podmanila módní influencerky. Kde sehnat ty nejteplejší kousky sezony?

Potvrzeno! Prvky pánského šatníku jsme si už nadobro osvojily a mají v našich skříních čestné privilegium. Ať už jsou to saténová či bavlněná pyžama košilového střihu s klopami, oversized saka s ramenními vycpávkami, široké kalhoty nebo letecké bundy. Ty si své označení vysloužily jakožto speciálně upravené bundy, které tvořily uniformitu vojenských pilotů za dob světové války. Jelikož byly v první světové válce pilotní kabiny otevřené, bundy byly vyrobeny z kvalitní kůže a hřejivé podšívky tak, aby své nositele ochránily před nástrahami mrazů a větru.

Jak nosit zimní kabát 3x jinak? Inspirujte se ve videu: 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Petr Němeček

Svým střihem připomíná tato bunda hřejivější sestru motorkářské bundy s tím rozdílem, že typicky výrazné klopy jsou lemovány kožíškem či beránkem. A právě beránek uchvátil všechna stylová srdce! Trendy záležitostí jsou letecké bundy v tónech béžové eskalující do hnědé, ale i v klasické černé. Hravý je i kontrast světlého dekoru klopy, zipu, dokonce i kapes vůči zbytku jinak tmavého oděvu.

Bude dokonalou souhrou s úpletovými šaty s vysokým stojáčkem, ale i se splývavými šaty doplněnými o podzimní motiv nejrůznějších květů. Nepochybně s nimi můžete vytvořit ležérní pohodový styl spolu s džínami rovného či širokého střihu či společenskými palazzo kalhotami. Této nadčasové bundy v moderním pojetí se nemusí bát ani starší dámy!

Oproti bundě s podtónem mužského sex-appealu je tu klasická buclatá péřovka, která snoubí prohlubující se praktičnost, pohodlí i nadčasovost. Takzvaná puffer bunda půjde ruku v ruce s legínami alias moderními kaliopkami, straight koženými či denimovými kalhotami, ale třeba i s úpletovou midi sukní. 

Trendy zimní bundy za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Podívejte se do naší fotogalerie. Naleznete v ní ty nejkrásnější kousky z aktuálních kolekcí. Tak která bude vaší favoritkou?

Autor: Žaneta Podlahová