Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kůže jako módní evergreen: Jak ji nosit, abyste byla stylovou královnou ulic?

1. února 2021 | 06:00

Kožené elementy šatníku jsou nestárnoucí klasikou, ačkoliv svůj největší vrchol zažily na podzim minulého roku. Jak je ale neotřele mezi sebou kombinovat, abychom upoutaly pozornost kolemjdoucích? To vám prozradí módní stylistka!

Pokud potřebujete pro aktuální sezonu rychlou obměnu šatníku, buďte hlavně ve svojí kůži,“ říká Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů pořadu Štýlovečka, který můžete vidět na Mall.tv.

A právě kůže je to, oč tu běží. Přírodní element, který vystihuje dědictví, vytrvalost a základ. Kámen, bez kterého nelze stavět, prvek, kterým doplníte celý look. A na ikonických modelech, základních stavebních kamenech šatníku, je založena nová budoucnost oblékání. Přináší nejen nadčasovost, ale také neotřelý vzhled s kapkou drzosti.

Máte však na výběr i umělou kůži, která vzhledem k absenci pórů nepropouští vodu, avšak musíte počítat s nižší životností kousků z ní ušitých. Volba materiálu je pak tedy na vás. Jak ale tento trend nosit? Koženou košilí jednoznačně zabijete, jak se lidově říká, dvě mouchy jednou ranou. Můžete ji totiž nosit přímo na tělo, jako dominantní prvek celého outfitu, nebo ji můžete nosit rozepnutou na basic tričku.

Košile však není jediným neotřelým atributem, který ozvláštní váš denní, ale i večerní look. S jakými dalšími kousky zazáříte? Na to se podívejte v úvodním videu!

Podívejte se do naší fotogalerie na výběr kousků z pravé i umělé kůže:

Autor: Žaneta Podlahová