Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Změní vaši postavu a udělá z vás bohyni! Stačí jen vybrat si to správné prádlo

27. května 2019 | 06:00

Ne nadarmo se říká, že spodní prádlo je nejdůležitějším bodem ve vašem šatníku. Mnoho žen ho zanedbává, protože si myslí, že stejně není vidět. To je ale omyl, právě spodní prádlo dodá vaší postavě tvar a díky tomu budou i další vrstvy oblečení vypadat lépe. Jaké prádlo vybírat v závislosti na vaší postavě?

Každá postava si zaslouží něco jiného. Máme pro vás přesný návod na nákup spodního prádla podle typu postavy. Nejprve se identifikujte podle popisku a pak si přečtěte, jaké střihy vám padnou.

Postava přesýpacích hodin

Jde o ideální tvar postavy, tedy větší poprsí, úzký pas a oblé boky. 

Postava přesýpacích hodin: Scarlett Johansson
Autor: profimedia.cz

Co byste měla nosit: Volte brazilské kalhotky, které umocní sexy tvar. Z podprsenek vybírejte ty korzetové, s ramínky nebo bez nich. Slušet vám bude ale i jakákoliv podprsenka s kosticemi.

Postava typu hruška

Má výraznější boky, úzká ramena a menší poprsí.

Postava typu hruška: Jennifer Lopez
Autor: profimedia.cz

Co byste měla nosit: Potřebujete zvýraznit poprsí a vytvořit tak rovnováhu mezi tělesnými proporcemi. Vyzkoušejte trojúhelníkovou ozdobnou podprsenku. Z kalhotek noste tanga, díky kterým bude zadek vypadat užší, ale přitom kulatější. Pomohou vám i nohavičkové kalhotky, které zredukují boky.

Postava typu jablko

Má výrazné poprsí i boky, větší bříško a štíhlé nohy.

Postava typu jablko: Catherine Zeta-Jones
Autor: profimedia.cz

Co byste měla nosit: Vaší nejproblematičtější oblastí je právě bříško, které je potřeba zeštíhlit a stáhnout. Doporučujeme pořídit si stahovací kalhotky s vyšším pasem nebo s úzkými boky, které prodlouží nohy. Podprsenku volte takovou, která prsa pozvedne a vytvoří kulatý tvar.

Postava ve tvaru obdélníku

Má přibližně stejně široká ramena jako boky. Nevýrazný pas a malá prsa.

Postava ve tvaru obdélníku : Cameron Diaz
Autor: profimedia.cz

Co byste měla nosit: Potřebujete vykouzlit ženské tvary, k tomu vám pomůže ta správná push-up podprsenka. Ideálním střihem kalhotek jsou pro vás tanga, nikoli ta tvořená převážně ze šňůrek, ale ta širší na straně, díky kterým vytvoříte dojem oblejších boků.

Postava obráceného trojúhelníku

Širší ramena a postava zužující se směrem dolů.

Postava obráceného trojúhelníku: Renée Zellweger
Autor: profimedia.cz

Co byste měla nosit: Potřebujete přidat objem na bocích, upřednostňujte proto nohavičkové kalhotky nejlépe s širokou krajkou. Vhodná podprsenka je pro vás push-up nebo balconette, obě odvedou pozornost od širších ramen a vytvoří obliny.

Prohlédněte si fotogalerii a najděte si správné střihy spodního prádla pro vaši postavu:

Autor: Natálie Hrdá, Markéta Luštincová