Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Co o vaší osobnosti prozradí chrup? Známý zubař přišel se zajímavou teorií

  • Zuby o vás mnohé prozradí
    10. června 2023 | 06:00

    Zuby jsou pro nás velice důležité. Díky nim si můžeme bez obav vychutnat výborné pokrmy, chrání nás před škodlivými vlivy a mimo to dělají náš úsměv jedinečným. Prostřednictvím chrupu se lidé navzájem odlišují a podle úspěšného britského zubaře mají zuby co dělat s charakteristikou osobnosti. Co o vás tedy vypovídají vaše ústa?

  • Rozhoduje velikost a tvar zubů

    Známý zubař Sahil Patel zakladatel Marylebone Smile Clinic v Londýně se zabývá mimo jiné estetickou medicínou. Domnívá se, že velikost i tvar zubů může souviset s určitými rysy našeho charakteru. Podle něj mohou o zuby o člověku prozradit například i to, zda je člověk organizovaný, nebo naopak chaotický, otevřený, laskavý, či dokonce agresivní.

    VIDEO: Podle čeho vybrat správný zubní kartáček? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Jak vybrat správný kartáček? Musí být měkký a obyčejný! • VIDEO: Adam Balažovič

  • Oválný tvar zubů značí otevřenost

    Oválný tvar zubů naznačuje podle zubaře Patela otevřenou, laskavou, bezstarostnou a mírumilovnou povahu. Vyjadřují ženskost a mladistvost. Pokud jste majitelkou oválných zubů, můžete se pochlubit přirozeným šarmem a příjemnou energií. Díky uvolněné osobnosti jste patrně hodně přitažlivá pro opačné pohlaví.

  • Hranaté zuby vyjadřují mužnost

    Lidé s hranatými zuby vypadají mužněji a někdy také starší. Hranaté zuby jsou spojené s rozvážností, zralostí a úspěšností. Většinou je mají silné a charismatické osobnosti, které jsou vůdčími typy. Mívají je přímočaří a sebevědomí lidé. Poměrně zajímavé je, že s věkem se zuby velkého množství lidí stávají hranatější, protože časem dochází k jejich přirozenému opotřebení. Britský zubař zároveň konstatoval, že i když o vás může tvar a velikost zubů hodně vypovídat, většina lidí se na zuby druhých nezaměřuje. S danými vlastnostmi si je pak obvykle nikdo nespojuje, i když by podle názoru stomatologa klidně mohl.

  • Skvrny na zubech představují kreativitu

    Máte zažloutlé skvrny na zubech nebo je lemují nerovné okraje? Nevypovídá to o vás nic špatného. I když byste si to mohla možná myslet. Naopak. Naznačuje to o vás, že jste kreativní a laskavá. Podle Patela je zajímavé zamyslet se nad tím, jak mohou zuby reflektovat vaši povahu. Plní tak nejen svou důležitou funkci při stravování, ale užitečné jsou i během seznamování v případě, kdy se snažíte někoho odhadnout.

  • Kombinace čtvercových tvarů s oválnými

    Lidé se čtvercově oválným chrupem prý nemusí mít žádné výrazné ani dominantní vlastnosti. Většinou jde o jedince s mírnou povahou. Tito lidé vyzařují moudrost i vnitřní klid. Je z nich cítit velice příjemná, vyrovnaná a pozitivní energie. Kombinace kulatých a hranatých zubů je dle zubařova názoru z hlediska povahy ideální. Nesignalizuje totiž žádné problematické, extremistické nebo nesnášenlivé osobnostní rysy. Tito lidé si většinou rozumí doslova s každým.

  • Trojúhelníkové zuby prozrazují, že jste výjimečná

    Trojúhelníkové zuby jsou signálem výjimečnosti. Poznáte je tak, že se z úzkého tvaru od kořene ke konci výrazněji rozšiřují. Jsou spojeny s dominancí, kreativitou a především s energickými jedinci, kteří jsou v neustálém pohybu. Údajně jsou tyto zuby známkou osobního kouzla, které jejich majitelé rozdávají všude kolem, protože jsou výjimeční. Ústa s trojúhelníkovými zuby symbolizují normální zdravou osobnost.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.