Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Jak dnes vypadají ikonické modelky Victoria's Secret? Na některých se zub času téměř nepodepsal

16. února 2024 | 06:00

Světoznámá značka spodního prádla Victoria's Secret postavila svůj úspěch na sexy modelkách s dokonalými figurami. Po mole prošla ta nejvýznamnější jména ze světa modelingu, na která si jen vzpomenete. Jak vypadaly a dnes vypadají ikonické modelky a nejslavnější "andílci" značky Victoria's Secret Heidi Klum, Tyra Banks nebo Adriana Lima? 

Americkou značku luxusního spodního prádla Victoria's Secret založil v roce 1977 v San Francisku Roy Raymond. Ten se při nákupu spodního prádla pro svou manželku nikdy necítil dobře, protože na něj prodavačky často vrhaly nepříjemné pohledy a s nákupem mu nikdy příliš neporadily. Rozhodl se proto založit svou vlastní značku a ukázat všem, hlavně mužům, že nákup spodního prádla může být i příjemnou záležitostí. Název je odvozen od královny Viktorie a viktoriánské éry a "tajemství" má označovat ono tajemství, které se skrývá pod oblečením. 

VIDEO: Slavné české modelky, které dobyly svět.

Video se připravuje ...
Slavné české modelky, které dobyly svět • VIDEO: Videohub

Modelky předvádějící toto prádlo zpočátku vypadaly spíše lacině. To se však změnilo, když společnost později odkoupil Leslie Wexner, který chtěl značku pozvednout na vyšší úroveň. Devadesátá léta vystupují v dějinách jako éra supermodelek, a právě tyto ženy začaly prádlo Victoria's Secret předvádět a dodaly značce prestiž. Od roku 1995, kdy se uskutečnila první módní přehlídka, začala její popularita strmě růst. Krásné mladé modelky s perfektní štíhlou figurou předváděly luxusní spodní prádlo a z této módní přehlídky se brzy stala jedna z nejočekávanějších módních událostí roku.

Konec legendární přehlídky

Nic však netrvá věčně a módní show, na které "andílci" předváděli ty nejvíc sexy kousky, v roce 2019 po třiadvaceti letech skončila. Důvodem byly úpadky zisků, ale možná také skutečnost, že se značka už nedokázala bránit změnám, které společnost nastavila. Po několik desetiletí bylo na mole Victoria's Secret možné vidět pouze ženy s dokonale vysportovanými figurami, a společnost začala upřednostňovat ženy plnějších tvarů. Tomuto tlaku značka nemohla příliš dlouho vzdorovat, a tak začala do svých kampaní obsazovat silnější modelky, aby uspokojila trh volající po spodním prádle pro všechny typy postav.

Znovuzrození

V září minulého roku společnost vydala prohlášení, že se módní přehlídka vrací se zcela novým konceptem. Victoria's Secret show The Tour '23 byla prezentována jako celovečerní film na Amazon Prime, ve kterém byli diváci svědky spojení filmu, umění, módy a kultury. Přehlídka se odehrávala ve čtyřech světových městech, a to v Bogotě, Lagosu, Londýně a Tokiu. No nové kolekci se podíleli umělci ze zmíněných zemí. Do nových kampaní se společnost rozhodla zapojovat ženy nejrůznějších proporcí, etnik a nechybí ani transgender modelky.

Kromě známých jmen, jako jsou Hailey Bieber, Bella Hadid, Irina Shayk, Stella Maxwell, Candice Swanepoel, Lais Ribeiro a další, tak dostaly prostor i méně známé krásky, jako jsou Paloma Elsesser, Adut Akech, Candice Huffine, Callie Dixon, Courtney Herron, Devyn Garcia, Enga Domingue, Enzie Domingue, Fernanda Ly, Jill Kortleve, Mayowa Nicholas, Mia Kang, Stella Duval, Imaan Hammam nebo Yumi Nu.

V minulosti pracovaly pro Victoria's Secret ty nejslavnější modelky světa včetně Evy Herzigové, Karolíny Kurkové nebo Daniely Peštové. Pro značku dále předváděly například Miranda Kerr, Adriana Lima, Gisele Bündchen, Heidi Klum, Tyra Banks, Alessandra Ambrosio nebo Rosie Huntington-Whiteley. Nahlédněte do fotogalerie a podívejte se, jak se tyto ikonické modelky během let změnily:

Sexy prádlo za bezkonkurenční ceny pořídíte na našem internetovém srovnáči Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová