Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tak tohle je úlet! Monacká kněžna punkerkou? A které další celebrity šláply s účesem vedle?

22. února 2021 | 06:00

Bizarní, šokující, odvážné. Pojmenování, která byste stěží použili u vzhledu žen z panovnických rodů, které se spíše pojí s úhledností podle zažitého královského vzorce. Tuto striktnost však velmi často narušuje Charlene, kněžna monacká, a to svými vlasovými střihy nakrátko, které jí ale, nutno říct, vždycky slušely. Proč se ale nyní stala terčem kritiky a vzbudila rozporuplné reakce?

Když se kněžna Charlene objevila v polovině prosince minulého roku při tradičním vánočním ceremoniálu spojeném s rozdáváním dárků v monackém paláci, vzbudila nevídaný rozruch. Šokovala totiž svým rebelským vzhledem hodným punkerky. Na černý rolák se stříbrnou nití oblékla excentrický kabátek Dior s výrazným žlutočerným vzorem v kombinaci se zlatou flitrovanou rouškou. Svůj nepřehlédnutelný a rozporuplný vzhled zpečetila účesem ve stylu mohawk, který korespondoval s nepříliš líbivými modrými očními stíny a dvojitým propíchnutím uší.

Po střihu s vyholenou boční levou stranou a vyholenou zadní částí temene hlavy však monacká kněžna dlouho toužila a je dalším v její experimentální cestě. „Tento střih byl mým rozhodnutím. Zdá se, že vyvolal vlnu různých druhů komentářů, ale chtěla jsem ho dlouhou dobu. Tento styl mě těší,“ řekla Charlene v nedávném rozhovoru pro francouzský časopis Point de Vue.

Lze se tady bavit o vzdávání holdu svobodě, o vlastním přesvědčení a bohužel také o naprosté nevhodnosti vzhledem ke vznešenému postavení kněžny. Ale na její omluvu – před pár dny se objevila se svým manželem Albertem II. na oficiálním setkání v jachtařském monackém klubu, kde její vlasy byly už delší a světlejší než posledně. A znovu lichotily jejímu půvabnému obličeji. V kombinaci umírněnějšího líčení a celkového looku jí střih zase velmi slušel. Opět to byla elegantní kněžna v krátkých vlasech, na kterou jsme zvyklí.

Charlene v poslední době nebyla jediná, která rozpoutala počáteční vlnu nevole kvůli novému sestřihu. Veřejnost rozvášnily i barbadoská kráska Rihanna či její kolegyně Miley Cyrus, jejichž hlavám dominuje účes mullet. Vysmívaný retro účes, který se vrátil z 80. a 90. let jako bumerang. Králi tohoto střihu – přezdívaného „vpředu byznys, vzadu párty“ – byli i Čech Jaromír Jágr, Slovák Pavol Habera nebo zahraniční hvězdy David Bowie či Paul McCartney. Jednalo se tak především o mužskou záležitost.

Do žebříčku nejhorších účesů slavných se však dostaly i zpěvačky Kelly Osbourne, Pink nebo herečka Drew Barrymore.

Které další celebrity šláply vedle? Na to se podívejte v naší fotogalerii!

Zajímají vás životy slavných? Podívejte se na pořad vysílaný na Mall.tv, kde naleznete osobnosti, které ovlivnily společnost.

Autor: Žaneta Podlahová