Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sérum z předkožky nebo krém na hemoroidy? Tohle všechno si dávají celebrity na obličej!

17. října 2020 | 06:00

Aby slavné krásky vypadaly co nejlépe, podstupují někdy opravdu šokující procedury. Napadlo vás někdy aplikovat si na obličej vlastní krev, včelí či hadí jed nebo krém na hemoroidy? Celebrity s tím nemají sebemenší problém a pro svou krásu jsou schopny udělat opravdu cokoliv!

Mít zářící pleť bez vrásek, to je sen každé ženy. Zatímco většina z nás sahá po produktech z drogerie, oblíbené hvězdy mají svůj arzenál často neobvyklých a šokujících kosmetických produktů či ošetření. Které slavné krásky propadly opravdu nezvyklým přístupům v péči o pleť?

Upíří lifting podle Kim Kardashian

Hollywoodská hvězda podstoupila tak trochu netradiční a ne zrovna oku lahodící proceduru, které se přezdívá upíří lifting. Při tomto zákroku jí lékaři odebrali krev z rukou, tu jí následně vpíchli devíti jehlami přímo do obličeje. Zpracování krve a následná aplikace krevní plazmy musí proběhnout během několika málo minut, aby se využily regenerační látky k oživení dané oblasti. Plazmaterapie se stala revoluční metodou v boji proti stárnutí a mezi celebritami se stává čím dál oblíbenější. Poradí si s vráskami, podporuje kolagenní vlákna a přispívá k regeneraci pokožky. Zároveň se často používá také k hojení nevzhledných jizviček či bércových vředů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

A PRP facial treatment aka (vampire facial) made known by @kimkardashian This procedure is highly successful with minimal side-effects. A vampire facial includes a treatment of micro-needling followed by a mask of platelet-rich-plasma (PRP) which boosts your cell turnover. The PRP is derived from the serum portion of the blood, which contains platelets. High levels of growth factors are found in the platelets, this is then applied to the skin which will stimulate cell turnover. This treatment is beneficial to treat fine lines, large pores, discolouration, skin texture, premature wrinkles, high levels of solar damage, acne scars and melasma. Treatment price - £150 . . #kimkardashianvampirefacial #blood #prpinjection #antiaging #vampirefacial #prptherapy

Příspěvek sdílený SHAYLA AESTHETICS (@shayla_aesthetics),

S krví a jejím využitím v kosmetice má zkušenost také modelka Hailey Bieber. Ta zase používá speciální krém MC1 Blood Moisturizer, jehož součástí je její vlastní krev. "Používám pleťové mléko, které vyvinula lékařka Barbara Sturm. K výrobě používá mou vlastní krev, kterou mi vezme z ruky. Ta se musí odstředit ve speciálním stroji, který separuje krevní buňky a následně vytvoří krém určený jen pro mě," svěřila se modelka pro magazín Look.

Pleťová maska z ptačích exkrementů

Ano, čtete správně. Spousta hvězd věří, že právě trus ptáků zpomaluje výskyt nových vrásek a zanechává pleť zářivou. Tomuto trendu propadla například Victoria Beckham, která si na pleť nechává pravidelně aplikovat masku z ptačích exkrementů. „Když Victoria navštívila Japonsko, obdivovala dokonalou pleť místních žen. Nakonec zjistila, že používají právě přípravek vyrobený ze slavičího trusu. Velice ji to zaujalo, a když se vrátila do Spojených států, zjistila, že i v New Yorku už existují salony, které kúru aplikují,“ prozradil blízký přítel.

Přestože se maska vyrábí z ptačího trusu, je údajně naprosto bezpečná a hygienická. Všechny bakterie i nepříjemný zápach jsou eliminovány, sesbírané exkrementy jsou usušeny pod UV lampou, smíchají se s rýžovými otrubami a minerální vodou. Maska působí jako dokonalý peeling a je bohatá na cenné látky. Victoria prý měla vždy problematickou pleť a díky této masce se teď může chlubit výstavní pokožkou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Love my VVB tee! xx vb

Příspěvek sdílený Victoria Beckham (@victoriabeckham),

Včelí jed pro dokonalou pleť

Bodnutí včelou rozhodně nepatří mezi příjemné zážitky, obzvlášť pokud jste alergická. Novinkou pro vás možná bude skutečnost, že právě jed z včelích žihadel má hned několik úžasných účinků pro pleť. Neutralizuje škodlivé záření a vnější vlivy, zvyšuje odolnost tkání, a proto patří mezi oblíbené ingredience v krémech bojujících proti vráskám. Díky jedu se zvyšuje přirozená tvorba kolagenu a elastinu, pleť se viditelně vyhlazuje a redukují se vrásky. Mezi slavné dámy, který si včelí jed oblíbily, patří například vévodkyně Kate. Ta si před svatbou s princem Williamem nechala na pleť aplikovat masku s touto neobvyklou ingrediencí.

Jed, tentokrát hadí, si oblíbila také herečka Gwyneth Paltrow. Blondýnka je známá tím, že co se péče o tělo či pleť týče, tak ráda experimentuje. Proto si oblíbila krém Sonya Dakar Ultraluxe 9, který obsahuje pravý hadí jed a má podobný paralyzující účinek jako injekce botoxu. Vyhlazuje mimické vrásky, a to zejména na čele a v okolí očí a úst.

Netradiční oční krém podle Sandry Bullock

Trošku netradiční oční krém, který raději nedoporučujeme používat na oční okolí, má v oblibě známá americká herečka Sandra Bullock. Ta si totiž pod oči maže přípravek Preparation H, který se běžně používá proti hemoroidům. Sandra si jej nemůže vynachválit, my ale tuto proceduru raději vynecháme. 

Pružná tvář díky předkožkám

Tohle je asi největší kosmetický bizár, o kterém jsme kdy slyšely. Herečka Cate Blanchett totiž propadla šílenému trendu, když zahájila boj proti vráskám opravdu netradičním způsobem nazvaným penis facials. Hádáte správně. Opravdu má tato procedura co do činění s mužským pohlavním orgánem. Sérum se totiž vyrábí z kmenových buněk odebraných z předkožek korejských chlapců. Toto ošetření provádí Georgia Louise, známá kosmetička celebrit. "Na použití kmenových buněk není nic špatného, navíc čím jsou mladší, tím lépe účinkují. Mladé kmenové buňky nutí ty staré produkovat kolagen a zahlazovat vrásky," vysvětluje. Samotná procedura začíná čištěním a chemickým peelingem. Poté přichází na řadu mikrojehličkování a elektrizující maska na zklidnění pokožky. Nakonec se aplikuje pomocí mikrojehliček sérum s kmenovými buňkami. "Tento proces umožňuje dostat kmenové buňky co nejšetrněji a zároveň nejhlouběji do pokožky," dodává kosmetička.

Katie Holmes miluje hlemýždí extrakt

V kosmetice se začal hlemýždí extrakt – neboli čistý sliz ze šneků – využívat díky svému vysokému obsahu polymerů, které se při schnutí smršťují, a jsou tak skvělým pomocníkem k vypínání pleti a v boji proti vráskám. Extrakt z hlemýžďů má ale navíc ještě vlastnost vysoké míry hydratace, regenerace a podpory tvorby kolagenu a elastinu. Výborně také redukuje jizvy po vážnějším akné. Navíc je jeho lehká gelová struktura vhodná právě pro osoby s mastnou a problematickou pletí. Velkou fanynkou hlemýždího extraktu je herečka Katie Holmes.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

On way to @glblctzn press conference 💕 @genevieveherr @djquintero @juliavonboehm ❤️

Příspěvek sdílený Katie Holmes (@katieholmes212),

Demi Moore mládne s pomocí pijavic

Pokud jde o vzhled, nebojí se jít známá herečka do extrémů. Zamilovala si omlazovací kúru, při které jí rakouští experti na kůži přikládají krvelačné pijavice. "Zbavuje to krev toxických látek, teď se cítím právě velmi detoxikovaně… Sledujete, jak pijavice nabíhá vaší krví, sledujete ji, jak tloustne a tloustne. Potom, když je velmi přepitá vaší krve, tak se tak nějak sroluje dolů, jako kdyby odpadla od baru,“ vyprávěla Moore v americké televizní talkshow Davida Lettermana. Tahle procedura asi nebude nic pro nás.

Diamantová pleť podle Mily Kunis

Ne nadarmo nezapomenutelná sexy diva Marilyn Monroe zpívala, že diamanty jsou nejlepším přítelem každé dívky. Tento nádherný klenot si zamilovala také herečka Mila Kunis, která si dopřává jednu z nejluxusnějších procedur světa s názvem HD Diamond. Stojí sedm tisíc dolarů, v přepočtu tedy přes sto padesát tisíc korun. Diamantový peeling si nechává aplikovat na obličej, krk, dekolt, ale i na paže či dlaně. Také modelka Bar Refaeli si nevystačí jen s obyčejnou kosmetikou. Pravidelně si na pleť aplikuje masku z 24karátového tekutého zlata...

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Gold for me and you baby ✨🤰🏼

Příspěvek sdílený Bar Refaeli (@barrefaeli),

Maska z placenty podle Jennifer Lopez

Při pohledu na Jennifer Lopez byste jen stěží tipovali, že už jí bylo jednapadesát let. Mladšího vzhledu nejspíš dosahuje pomocí pleťových masek s extraktem z placenty, které omlazují pokožku a udržují svěží vzhled. 

Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledek!

Video se připravuje ...
Redaktorka vyzkoušela neinvazivní omlazovací metodu. Podívejte se na výsledk • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Aneta Valešová