Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čištění pleti podle celebrit: Komu stačí olivový olej nebo jablečný ocet?

  • 1. srpna 2020 | 06:00

    Alfou a omegou dokonale krásné a zdravé pleti je řádné a důkladné čištění – to pro vás není nejspíš žádná novinka. Přestože se o pleť hollywoodských dam starají hlavně profesionálové, ony samy mají své zaručené tipy, díky kterým si udržují svou pleť v kondici v pohodlí domova. Na drahou kosmetiku rychle zapomeňte! Co k odličování nejčastěji používají hvězdy jako Salma Hayek nebo Scarlett Johansson?

    Taky máte doma plnou poličku odličovacích mlék, krémů nebo micelárek? Možná vás překvapí, že tyto slavné krásky k čištění pleti používají i něco jiného než běžné kosmetické přípravky. A co je na tom nejlepší? Můžete je použít i vy!

  • Kate Hudson (41)

    Kate Hudson
    Autor: profimedia.cz

    Tipli byste si, že je herečce Kate Hudson už přes čtyřicet? My tedy rozhodně ne! Nejenže na jejím obličeji nenajdete vrásky a jiné nedokonalosti, ale navíc je její tvář stále svěží a zářivá. Svou pleť čistí samozřejmě večer, kdy používá odličovač na bázi oleje, ale také ráno pomocí speciálního krému. Ten už ale nesmývá, naopak zbytky vmasíruje jemně do pleti, následně použije sérum a na něj nanese ještě krém s ochranným faktorem.

  • Salma Hayek (53)

    Salma Hayek
    Autor: profimedia.cz

    Také vám nestárnoucí krása této mexické herečky nedá spát? Salma Hayek prozradila, jak se o svou pleť stará, a vy se tak můžete inspirovat! "Svůj obličej nikdy nečistím ráno. Moje babička mě naučila, že přes noc pleť doplňuje vše, co přes den ztratila, a ranním čištěním o to zase přichází," uvedla. Každé ráno proto používá růžovou vodu, kterou pleť osvěží, a následně aplikuje další péči. Vedle toho by v životě nešla spát neodlíčená. To by mělo být pravidlem pro každou z nás.

  • Emma Stone (31)

    Emma Stone
    Autor: profimedia.cz

    Herečka Emma Stone v rozhovoru pro americký Vogue prozradila, že je její pleť citlivá a často se u ní objevují alergické reakce, a proto musí pečlivě vybírat produkty, které na pleť nanese. Jejím odličovačem číslo jedna je kokosový olej. Tento trik jí poradila její vizážistka Rachel Goodwin, která ho sama používá. Pokud tedy máte stejně citlivou pokožku jako Emma Stone, neváhejte ho použít. Vedle Emmy si ho zamilovaly také modelka Miranda Kerr nebo herečky Angelina Jolie či Gwyneth Paltrow.

  • Scarlett Johansson (35)

    Scarlett Johansson
    Autor: profimedia.cz

    Blonďatá diva je už několik let považována za jednu z nejkrásnějších žen Hollywoodu, a není to pouze jejím neodolatelným charizmatem, ale také zářivou pletí bez chybičky. Málokdo ale ví, že Scarlett si s pletí užila své. Vyzkoušela už mnoho kosmetických produktů, ale nakonec jí největší službu udělal obyčejný jablečný ocet, kterým si každý večer myje obličej. Ten má antibakteriální a antivirové účinky, zároveň také obsahuje organické kyseliny, jako je třeba kyselina mléčná, díky kterým dokáže bojovat s bakteriemi způsobujícími akné. Navíc vysušuje nadměrný kožní maz. "Není to zrovna nejvoňavější metoda, ale zato je opravdu účinná," prozradila.

  • Chloë Grace Moretz (23)

    Chloë Grace Moretz
    Autor: profimedia.cz

    Mladičká herečka, která jednu chvíli randila s nejstarším synem Davida Beckhama Brooklynem, k čištění pleti používá ingredienci, kterou máte určitě doma. Jejím tajemstvím je olivový olej! Ten každé ráno nanese na obličej, lehce ho vmasíruje do pleti a nakonec ho důkladně smyje vodou. Díky této péči se prý zbavila cystického akné, se kterým několik let bojovala. Zkuste ho taky! 

  • Lupita Nyong'o (37)

    Lupita Nyong'o
    Autor: profimedia.cz

    Oscarová herečka Lupita Nyong'o rozhodně nevypadá na to, že jí za tři roky bude čtyřicet. Ani ona však nemá dokonalou pleť od přírody, a proto se o ni musí pořádně starat. Několikrát se zmínila, že je její pleť často suchá a s tímto problémem jí pomáhá avokádový olej. Ničím jiným se prý ani neodličuje. Avokádo je plné vitaminů a antioxidantů, pokožce dodá potřebné živiny. Suchá pleť tak bude díky němu minulostí. Avokádový olej používejte ale raději pouze na noc, přes den by pro pleť mohl být moc těžký.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.