Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 důvodů, proč vyzkoušet přírodní deodorant

Užívejte si svěžest díky přírodním složkám.
17. června 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Většina lidí – nebo minimálně ti, kteří chtějí být ohleduplní ke svému okolí – považuje deodorant za základní stavební kámen letní kosmetické výbavy. Jaký produkt z nepřeberné nabídky na trhu vybrat? Poslouží vám lépe deodorant, nebo antiperspirant? A dokáže deodorant s přírodním složením konkurovat produktům, které v boji s pocením sázejí na chemii?

Víte, jaký je rozdíl mezi deodorantem a antiperspirantem? Úkolem deodorantu je kombinací vonných a antibakteriálních složek zabránit vzniku nežádoucích pachů, které vznikají množením bakterií na pokožce. To znamená, že deodoranty neredukují tvorbu potu, ale pouze zajišťují, aby zůstal bez zápachu.  

Naproti tomu antiperspiranty regulují vznik potu v podpaží, a to nejčastěji prostřednictvím hliníkových solí, které zužují potní žlázy, čímž eliminují pocení. Antiperspirant tedy nebojuje s nepříjemnými důsledky pocení, ale zamezuje samotnému vzniku potu.

Z tohoto srovnání plyne, že antiperspirant je sice účinnější, ale zároveň poměrně agresivní vůči lidskému organismu, protože potlačuje pocení, které je běžným fyziologickým jevem. Deodorant je zkrátka k pokožce šetrnější. A pokud nechcete své tělo zatěžovat zbytečnou chemií, vyzkoušejte jeho přírodní variantu s šetrným složením.

České produkty, které vás pohladí

Pokud fandíte přírodní kosmetice, deodoranty bez zbytečné chemie nově najdete v sortimentu české značky Original ATOK. Ta na tuzemském trhu působí už  přes 20 let a její doménou je výroba kosmetiky z těch nekvalitnějších a nejčerstvějších přírodních surovin. Společnost nedávno představila své přírodní deodoranty, které jsou dostupné ve dvou variantách.

Autor: Original ATOK


První z nich – deodorant BEAUTY – je díky květinově-pudrové čisté vonné kompozici vhodný především pro ženy. Druhá varianta, která dostala označení ENERGY, je svěží a zároveň kořeněná, a tak se bude líbit jak ženám, které si nepotrpí na romantické  vůně, ale i mužům.

V recepturách obou deodorantů najdete BIO hydrolát z vilínu viržinského, extrakty granátového jablka a aloe vera, jemný kukuřičný škrob, který jim dává potřebnou hustotu, a ester kyseliny citronové, který zmírňuje zápach potu a uchovává vůni déle na pokožce. Deodoranty se od sebe liší prakticky jen skladbou éterických olejů, které oběma druhům propůjčují nezaměnitelné aroma.

Autor: Shutterstock

5 důvodů, proč přírodní deodoranty Original ATOK stojí za vyzkoušení:

1. Žádné hliníkové soli, alkohol ani parabeny

Neucpou vám kožní póry sloučeninami hliníku, aby zamezily pocení, jako to dělá většina klasických antiperspirantů. Tedy u nich nehrozí ani žádná rizika pro vznik rakoviny prsu. Tato souvislost už je známá, doložená studiemi a otevřeně o ní začíná mluvit i mnoho lékařů.

2. Pocení je přirozené

Vaše kožní póry jen jemně stáhnou a pomocí bylin a éterických olejů zmírní pocení. Jejich.hlavní síla však spočívá v tom, že dokážou bránit tvorbě zápachu potu. Přesněji zamezovat množení a rozkladu bakterií, které tento zápach způsobují. Tedy se stále potíte, což je pro tělo přirozené a potřebné, ale o něco méně, a hlavně – váš pot není cítit.

3. Jemná péče o pokožku

Všechny ingredience v deodorantech působí v dokonalé synergii. Nejenže deodorantům dávají antibakteriální, protizánětlivé, mírně stahující a osvěžující účinky, ale současně jemně pečují i o tu nejcitlivější pokožku. Zklidňují ji, regenerují, hydratují a zvláčňují.

4. Diskrétní pomocník v praktickém roll-onu

Kromě jedinečných účinků jistě oceníte i „neviditelnost“ a diskrétnost obou deodorantů. Rychle se vstřebají, nelepí a na pokožce ani oblečení nezanechají žádné skvrny. Za zmínku stojí i jejich praktická balení deodorantů v 50ml roll-onech. Bez problémů se tedy vejdou do každé kabelky, a jakmile budete potřebovat osvěžení, budou vždy připraveny k okamžitému použití

5. Jsou vhodné i pro vegany

Deodoranty, ostatně jako drtivá většina našich produktů, neobsahují žádné živočišné suroviny. Díky tomu je bez výčitek mohou používat i vegani. Pokud při nákupech kosmetiky zohledňujete i etický aspekt, bude pro vás veganské složení velké plus.