Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nebezpečná krása: Tohle vám hrozí, když to budete přehánět s kosmetikou!

  • 4. října 2021 | 06:00

    Kosmetické produkty jsou takový malý zázrak. Pomáhají nám totiž stárnout pomaleji a vypadat lépe. Jenomže i u kosmetiky občas platí staré známé pravidlo, že méně je více. S jakými produkty byste to rozhodně neměla přehánět, abyste své pokožce neublížila?

  • Podkladová báze pod make-up

    Autor: istock.com

    Podkladové báze jsou úžasné. Dokážou vyhladit jemné vrásky a nerovnosti pleti a současně zajistit, že make-up vydrží dokonalý až do večerního odlíčení. Jenomže v jejich složení najdete také zpravidla jen a jen silikony. Právě ty se na pleti vrství, vysušují ji a mohou vést k nejrůznějším problémům, jakými jsou nejčastěji akné nebo výraznější vrásky. Rozhodně je tedy nepoužívejte v rámci každodenního líčení, ale opravdu jen v situacích, kdy potřebujete, aby vám make-up vydržel celý den. Na konci je také z pokožky pečlivě odličte.

  • Peelingy

    Autor: Shutterstock.com

    Ať už mluvíme o přípravcích určených na obličej nebo o těch na tělo, ani jedny byste neměla používat na denní bázi. Jednou za týden je to bohatě dostačující, a pokud máte suchou nebo citlivou pokožku, omezte se na používání jednou za dva týdny. Odstraňování odumřelých kožních buněk je sice důležité, aby byla pokožka zářivá, ale pokud budete pleť příliš často vystavovat abrazivním složkám, bude vysušená a podrážděná.

  • Čisticí kartáčky

    Autor: istock.com

    Velký boom čisticích kartáčků způsobil, že je mnoho žen začalo používat jako každodenní metodu večerního ošetření pleti. Je s nimi ale stejný problém jako s peelingy. Přestože jsou štětinky kartáčku jemné a určené k péči o obličej, stačí, když je budete používat jednou až dvakrát týdně. Jinak opět hrozí podráždění, vysušování a nejednotný tón pleti vedoucí až k červeným skvrnám.

  • Vazelína

    Autor: istock.com

    Vazelína je skvělým pomocníkem při krátkodobém ošetření velmi suchých míst na těle, jako jsou lokty, kolena nebo podkolenní jamky. Co jste ale možná netušila, je to, že vazelína se do pleti nevstřebává. Pouze na kůži vytvoří film a uzamkne vlhkost, která je v pleti přirozeně. Na druhou stranu ale také bohužel nedovolí, aby do pleti jakákoliv vlhkost přicházela. Při nadměrném používání tak dojde k tomu, že máte pleť nakonec velmi vysušenou.

  • Výživné masky na vlasy

    Autor: istock.com

    I masky na vlasy byste neměla používat častěji než jednou týdně, a to obzvláště v případě, že jsou určené na výživu opravdu silně poškozených vlasů. Právě takové totiž obsahují největší množství olejů a látek, které vlasy vyživí a zacelí. Současně ale také vyživují vlasové kořínky a pokožku hlavy. Pokud to s nimi budete přehánět, budou vaše vlasy těžké, zplihlé a budou se velmi rychle mastit.

  • Neslíbatelná rtěnka

    Autor: istock.com

    Rtěnky, které drží na rtech celý den a ani se nehnou, jsou dokonalé, pokud jdete na rande nebo máte v práci něco důležitého. Na každodenní nošení se ale absolutně nehodí. Látka, která zaručí, že rtěnka vydrží dokonalá celý den a nezanechá stopy, totiž také výrazně vysušuje rty. Snažte se proto takovou rtěnku nepoužívat častěji než dvakrát týdně a v ostatní dny volte raději krémové hydratační rtěnky nebo tónované balzámy.

  • Kondicionér

    ..
    Autor: istock.com

    Všechny víme, že po šamponu by měl na vlasy přijít kondicionér, ale většina z nás ho nepoužívá tak, jak by se mělo. Místo toho, abyste ho po umytí nanesla na hlavu a netrpělivě oplachovala, je důležité, abyste se snažila vyhnout se kořínkům, nanášela ho do délek a na konečky, nechala ho chvíli působit a na závěr ho z vlasů opravdu důkladně vypláchla. Jinak se budou vaše vlasy rychle mastit, špatně upravovat a budou zplihlé.

  • Suchý šampon

    Autor: istock.com

    Pokud si nestíháte vlasy umýt, je suchý šampon k nezaplacení. Rozhodně ale není náhradou za klasický šampon. Čím častěji ho používáte, tím víc pokožku hlavy vysušujete, ta nemůže dýchat a zaděláváte si na problémy v podobě lupů, svědění a ekzémů. Proto suchý šampon nepoužívejte častěji než jednou týdně.

    Velký výběr kosmetiky za výhodné ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: red
Diskuse ke článku
.